Млинці – наше улюблене снідання з часів дитинства. І головна умова їх успішного приготування – дотримання пропорцій. Адже однією з причин здування млинців є замала кількість борошна в них. Потрапивши на сковороду, рідке тісто від жару піднімається, перетворюючись на міхур.
Не пропустіть Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Проблему можна вирішити звичайним додаванням борошна. Відлийте половину тіста в окрему миску, всипте туди ½ склянки борошна й розмішайте, щоб не було грудочок. Потім з'єднайте з рештою маси. Борошно слід додавати потроху, щоб не довелося потім тісто розводити.
Але зауважте: із загустого тіста млинці вийдуть товстими й можуть погано пропектися.
Апетитний смаколик / Фото pixabay
Зовсім інші нюанси можуть виникнути, якщо ви готуєте млинці на дріжджовому тісті. Такому тісту важливо дати настоятися як мінімум півгодини, щоб всі інгредієнти "зв'язалися" і розкрилися властивості борошна.
Ще одна причина надування млинців – погано розігріта пательня. Сковорідка повинна бути гарячою, а перед смаженням її слід змастити шматочком вершкового масла.