До м'яса чи салатів: як замаринувати часник на зиму
5 липня 2024,
19:35
Читать новость на русском
Джерело:
PysznosciЧасник – надзвичайно популярний овоч, який можна використовувати, як доповнення до багатьох популярних страв. Він надає їжі неповторного смаку і аромату.
Маринований часник – чудова добавка до шашлику, супів, бутербродів і соусів. Його приготування надзвичайно просте, і ви зможете використовувати його, коли захочете.
До теми Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими
Маринований часник на зиму
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– парасольки кропу до смаку;
– 10 головок молодого польського часнику;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– хрін до смаку;
– 3 – 4 столові ложки солі;
– морква до смаку.
Приготування:
- Приготуйте розсіл – 1,5 столової ложки солі на літр холодної води.
- Покладіть в банку очищений часник, додайте кріп, скибочки хрону, моркву і гірчицю.
- Залийте розсолом і накрийте банку марлею.
- Поставте банку на кухню на тиждень або два.
- Через тиждень перевірте стан маринування – якщо все гаразд, перекладіть часник в менші банки.
- Якщо ні, дайте йому ще кілька днів.
- Воду для маринування розбавте холодною водою, щоб вистачило залити банки з часником.
- Закип'ятіть розсіл і залийте ним часник.
- Закрийте банки та поставте в прохолодне місце.