Таке світле свято: 3 прості та небанальні сніданки, яким точно зрадіє мама
День матері – це особливе свято, яке відзначається по всьому світу. Потішити найріднішу людину можна не лише гарним подарунком, а й смачним сніданком.
Сучасне святкування Дня матері бере свій початок у Сполучених Штатах на початку XX століття. У багатьох країнах, включаючи Україну та більшість країн Європи, День матері відзначають у другу неділю травня.
Читайте Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
Дата може відрізнятися в інших країнах, але мета залишається незмінною: висловити вдячність і любов. 24 Канал підібрав цікаві та прості сніданки, яким точно зрадіє матуся.
Рецепт тостів з авокадо та яйцями
Час: 15 хвилин
Порцій: 3
Все для мами / Фото unsplash
Інгредієнти:– 3 скибочки цілозернового хліба;
– 1 стигле авокадо;
– 3 яйця;
– сіль і перець до смаку;
– додаткова начинка: помідори черрі, сир фета або мікрозелень.
Приготування:
- Скибочки хліба підсушіть у тостері або сухій пательні до золотистої скоринки.
- Підсмажте яйця.
- Розімніть стиглі авокадо і рівномірно викладіть їх на підсмажений хліб.
- Посипте сіллю і перцем.
- Акуратно покладіть яйце на кожен тост з авокадо.
- Додайте додаткові начинки для додаткового смаку та презентації.
- Подавайте гарячими.
Рецепт фруктового парфе
Час: 10 хвилин
Порцій: 3
Чудова подача / Фото unsplash
Інгредієнти:– 400 мілілітрів грецького йогурту;
– свіжі ягоди (полуниця, чорниця, малина) до смаку;
– 200 грамів граноли;
– мед або кленовий сироп (до смаку).
Приготування:
- У склянку миску або піалу викладіть грецький йогурт.
- Змішайте гранолу та ягоди та додайте до йогурту.
- Зверху полийте медом або кленовим сиропом для додаткової солодкості.
- Повторіть шари.
- Завершіть композицію ягодами та краплею меду.
Рецепт млинцевих шашликів
Час: 20 хвилин
Порцій: 3
Так просто та апетитно / Фото The Worktop
Інгредієнти:– 1 упаковка суміші для млинців;
– 200 грамів свіжих фруктів (наприклад, полуниця, банани, шматочки ананаса);
– дерев'яні шпажки;
– кленовий сироп або фруктовий джем до смаку.
Приготування:
- Приготуйте млинцеве тісто згідно з інструкцією на упаковці.
- Посмажте невеликі круглі млинці на сковороді з антипригарним покриттям.
- Дайте їм охолонути і наріжте невеликими шматочками, бажано круглої форми.
- По черзі нанизуйте шматочки млинців і свіжих фруктів на дерев’яні шпажки.
- За бажанням подайте з кленовим сиропом або фруктовим джемом.