Таке світле свято: 3 прості та небанальні сніданки, яким точно зрадіє мама

12 травня 2023, 12:10
Читать новость на русском

День матері – це особливе свято, яке відзначається по всьому світу. Потішити найріднішу людину можна не лише гарним подарунком, а й смачним сніданком.

Сучасне святкування Дня матері бере свій початок у Сполучених Штатах на початку XX століття. У багатьох країнах, включаючи Україну та більшість країн Європи, День матері відзначають у другу неділю травня.

Читайте Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи

Дата може відрізнятися в інших країнах, але мета залишається незмінною: висловити вдячність і любов. 24 Канал підібрав цікаві та прості сніданки, яким точно зрадіє матуся.

Рецепт тостів з авокадо та яйцями 

Час: 15 хвилин
Порцій: 3

Все для мами / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 3 скибочки цілозернового хліба;
– 1 стигле авокадо;
– 3 яйця;
– сіль і перець до смаку;
– додаткова начинка: помідори черрі, сир фета або мікрозелень.

Приготування:

  • Скибочки хліба підсушіть у тостері або сухій пательні до золотистої скоринки.
  • Підсмажте яйця.
  • Розімніть стиглі авокадо і рівномірно викладіть їх на підсмажений хліб.
  • Посипте сіллю і перцем.
  • Акуратно покладіть яйце на кожен тост з авокадо.
  • Додайте додаткові начинки для додаткового смаку та презентації.
  • Подавайте гарячими.

Рецепт фруктового парфе

Час: 10 хвилин
Порцій: 3

Чудова подача / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 400 мілілітрів грецького йогурту;
– свіжі ягоди (полуниця, чорниця, малина) до смаку;
– 200 грамів граноли;
– мед або кленовий сироп (до смаку).

Приготування:

  • У склянку миску або піалу викладіть грецький йогурт.
  • Змішайте гранолу та ягоди та додайте до йогурту.
  • Зверху полийте медом або кленовим сиропом для додаткової солодкості.
  • Повторіть шари.
  • Завершіть композицію ягодами та краплею меду.

Рецепт млинцевих шашликів

Час: 20 хвилин
Порцій: 3

Так просто та апетитно / Фото The Worktop

Інгредієнти:
– 1 упаковка суміші для млинців;
– 200 грамів свіжих фруктів (наприклад, полуниця, банани, шматочки ананаса);
– дерев'яні шпажки;
– кленовий сироп або фруктовий джем до смаку.

Приготування:

  • Приготуйте млинцеве тісто згідно з інструкцією на упаковці.
  • Посмажте невеликі круглі млинці на сковороді з антипригарним покриттям.
  • Дайте їм охолонути і наріжте невеликими шматочками, бажано круглої форми.
  • По черзі нанизуйте шматочки млинців і свіжих фруктів на дерев’яні шпажки.
  • За бажанням подайте з кленовим сиропом або фруктовим джемом.