До речі, із залишків бісквітного коржа вийдуть відмінні цукерки. То що, хутчій на кухню – готувати?
Читайте також Не борщем єдиним: 7 найпопулярніших страв, які здавна готують в Україні
Прикрасити патріотичні смаколики можна кольоровим цукром, посипкою, мигдалевими пластівцями або масляним кремом. Також чудово підійдуть кокосова стружка та шоколадний ганаш.
Рецепт святкового торта
- Час: 120 хвилин
- Порції: 4 – 6
Святковий торт / Фото Їмо вдома
Приготування:
- У мисці змішайте манку, кефір, цукор. Курячі яйця трішки збийте виделкою та додайте до кефіру.
- Перемішайте ці інгредієнти та залишіть на 40 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Доки тісто набухає підготуйте форми для випічки – дві однакові.
- Якщо у вас не має однакових форм, зробіть їх власноруч: одну велику і суцільну форму перегородіть фольгою. Так у вас одночасно випечеться одразу два коржі.
- Додайте до тіста розтоплене масло, просіяне борошно з розпушувачем та мигдалеву олію. Перемішайте тісто до однорідної консистенції.
- Змастіть форми для випікання вершковим маслом. Розділіть тісто на дві половини. В одну додайте жовтий барвник, в іншу – синій. Ретельно перемішайте тісто.
- Вилийте тісто у форми та відправте випікатися в духовку на 30 – 40 хвилин.
- Перевірте готовність бісквіту зубочисткою: вона повинна бути сухою.
- Охолодіть бісквіт 5 – 10 хвилин та вийміть з форми.
- Для приготування крему збийте вершкове масло та згущене молоко міксером.
- Змастіть кремом бісквітні коржі. Зріжте стінки торта, щоб надати йому привабливий вигляд.
- З цих залишків можна приготувати цукерки: розімніть їх виделкою, сформуйте кульки руками та викладіть на тарілку.
Цукерки / Фото Їмо вдома
- Готові цукерки відправте в холодильник на 20 хвилин. Також їх можна задекорувати кольоровим цукром. Смачного!
Солодкий стіл готовий, а що ж робити з рештою? У нас є кілька ідей до Дня Незалежності України:
- Придбайте у магазині твердий сир, наріжте його шматочками та красиво викладіть на тарілку. Щоб страва виглядала патріотичною оберіть синій сир з лавандою та жовтий чедер.
- М'ясну нарізку можна викласти на дерев'яній дошці зобразивши карту України.
- Без сала не обійдеться жодне українське застілля. Змеліть його та додайте ароматних спецій і подавайте як намазанку до столу. Можна додати харчові барвники синього та жовтого кольору перед подачею.
- Щоб надати гарячим стравам патріотичності додайте до них грона калини.
Вареники / Фото Юа пост
- Улюблені страви до святкового столу можна подати з паперовими прапорцями, своєрідними вказівниками із назвами міст, у яких вони популярні: Форшмак – Одеса, Галушки – Полтава, Сирник – Львів, котлета по-київськи – Київ.
Смачного та яскравого вам святкування!