Це буде вау: що приготувати на романтичну вечерю – добірка страв за 15 хвилин
13 лютого 2024,
23:55
Читать новость на русском
Джерело:
Fajne gotowanieНемає романтичнішого свята за День святого Валентина. Якщо ви не забронювали столик у ресторані або хочете влаштувати затишний вечір вдома, слід попіклуватися про смачний стіл.
Коли часу на готування страв обмаль, а ви хочете влаштувати сюрприз вашій кохані людині, є варіанти, як врятувати це свято. 24 Канал зібрав добірку страв, на приготування яких піде лише 15 хвилин.
До теми Готуємося до Дня закоханих: зберігайте рецепт печива, яке зробить кохання ще солодшим
Брускетта з помідорами та базиліком
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
– 4 – 6 шматочків багета;
– 2 – 3 помідори;
– 2 зубчики часнику;
– оливкова олія;
– сіль і перець до смаку;
– кілька листків свіжого базиліку;
– бальзамічний оцет до смаку.
Приготування:
- Нагрійте духовку до 200°C.
- Наріжте помідори тонкими колечками, часник подрібніть.
- Намажте кожен шматочок багета оливковою олією та посоліть і поперчіть до смаку.
- Розмістіть нарізані помідори та часник на кожному шматочку.
- Покладіть брускетту на деко та запікайте в духовці близько 5 – 7 хвилин або до того, як краї стануть золотистими.
- Дістаньте з духовки, прикрасьте кожну брускетту свіжими листками базиліку та за бажанням полийте бальзамічним оцетом.
Стейк з курячого філе з соусом з грибів
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
– 2 шматочки курячого філе;
– 1 столова ложка олії;
– 1 зубчик часнику;
– 100 грамів грибів (шампіньйони або інші до смаку);
– сіль і перець до смаку;
– сік пів лимона;
– свіжа зелень (петрушка або кріп).
Приготування:
- Розігрійте сковорідку на середньому вогні і додайте олію.
- Посоліть і поперчіть куряче філе з обох сторін.
- Покладіть куряче філе на розігріту сковорідку і смажте його з обох сторін приблизно 5 – 7 хвилин з кожного боку або до того, як воно стане золотистим.
- Покладіть на ту ж сковорідку нарізані гриби та часник і смажте їх 3 – 5 хвилин до м'якості грибів.
- Додайте сіль, перець та сік з лимона до грибів і перемішайте.
- Подавайте гарячий стейк з грибами гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Бананові пиріжки з медом і корицею
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
– 2 банани;
– 4 шматочки тонкого листкового тіста;
– 2 столові ложки меду;
– пів чайної ложки кориці.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розріжте банани на тонкі шматочки.
- Розгорніть тісто.
- Розмістіть по два шматочки банана на кожному шматку тіста залишаючи простір на краях.
- Полийте кожний шматок банана медом та посипте корицею.
- Згорніть краї тіста навколо бананів.
- Поставте пиріжки на деко, вкрите пергаментом, і запікайте в духовці 10 – 12 хвилин або до золотистого кольору тіста.