Варіантів борщу без м’яса дуже багато. Серед них – пісний борщ Полісся, де у нього додають мед. Тако ж є опції з додаванням грибів та квасолі, і навіть пісний борщ з кількою.

Цікаво Ніжні, як пух, та не черствіють: рецепт пампухів на Водохреща

Рецепт пісного борщу на Другий Святвечір

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Всі овочі промийте та очистіть.
  2. Картоплю, моркву та буряк наріжте на середні кубики.
  3. Моркву та буряк можна потерти на терці.
  4. Капусту дрібно нашаткуйте.
  5. З помідорів зніміть шкірку та подрібніть їх ножем.
  6. Часник пропустіть через прес.
  7. У каструлю налийте приблизно 2 літри та поставте закипати.
  8. Викладіть в окріп картоплю, моркву, буряк та капусту.
  9. Згодом у каструлю помістіть подрібнені томати чи томатну пасту, часник та спеції.
  10. Залиште під кришкою, щоб борщ без м'яса трохи настоявся.
  11. Розлийте борщ в тарілки та прикрасьте зеленню.