Укр Рус
30 жовтня, 18:30
4

Страх, як захочеться все це з'їсти: смачні страви на Гелловін

Основні тези
  • Гелловін – це можливість приготувати чимало смачних та оригінальних страв.
  • Трішки фантазії – і з простих інгредієнтів можна створити цілі композиції.  

Усе починається з однієї думки – а що б таке приготувати на Гелловін, щоб і смачно, і додало настрою? Замість стандартних запечених гарбузів варто влаштовувати справжнє свято на кухні. Настав час об'єднати трохи жаху, гумору і головне неперевершеного смаку.

Очі Франкенштейна, смачні кажани, химерне печиво – усе це не лише ефектно виглядає, а й зникає з тарілки за кілька хвилин. Діти будуть в захваті, а дорослі попросять рецепти смаколиків. 24 Канал з посиланням на micasa підготував добірку рецептів на Гелловін. 

До теми Такі незвичні, що аж хочеться спробувати: підбірка дивних десертів з усього світу 

Очі Франкенштейна 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Неймовірний вигляд та смак / Фото unsplash 

Інгредієнти: 
– 2 стиглих авокадо; 
– 1 лайм або половина лимона; 
– 1 зубчик часнику;
– 2 столові ложки вершкового сиру; 
– 6 чорних оливок без кісточок; 
– 1 столова ложка сметани (для "очей"); 
– кілька солоних паличок; 
– чорні кукурудзяні чипси або чипси з водоростей – для "волосся"; 
– сіль і перець до смаку. 

Приготування: 

  1. Авокадо очистіть і розімніть до пастоподібної консистенції.
  2. Додайте сік лайма, подрібнений часник, сіль і перець.
  3. Добре перемішайте – у вас вийде ніжне зелене гуакамоле.
  4. Викладіть масу на тарілку у формі прямокутника – це буде "обличчя" Франкенштейна.
  5. З вершкового сиру сформуйте "очі", зіниці зробіть із половинок оливок. Ще одну оливку використайте для носа.
  6. Шрами та рот викладіть зі смужок солоних паличок або маслин.
  7. “Волосся” сформуйте з чорних кукурудзяних чипсів начос.
  8. Подавайте одразу з додатковими чипсами або сухариками. 

Кажани 

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4 

Гості проситимуть рецепт / Фото unsplash 

Інгредієнти: 
– 200 грамів вершкового сиру; 
– 100 грамів твердого сиру; 
– 2 столові ложки сметани; 
– 2 столові ложки подрібненого мигдалю; 
– 2 столові ложки подрібнених лісових горіхів; 
– щіпка чорного перцю; 
– солоні кукурудзяні чипси начос – для "крил"; 
–  родзинки – для "очей". 

Приготування: 

  1. Натріть твердий сир і змішайте його з вершковим сиром та сметаною до однорідної маси.
  2. Додайте трохи чорного перцю для балансу смаку.
  3. Сформуйте невеликі кульки та обкачайте їх у суміші подрібнених горіхів і мигдалю – для хрусткої скоринки.
  4. У кожну кульку вставте по два трикутні солоні начос – це "крила".
  5. Зверху прикріпіть “очі” з родзинок.
  6. Поставте в холодильник на 15 хвилин для стабілізації форми.
  7. Подавайте охолодженими як закуску з вау-ефектом

 Страшно смачне печиво 

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4 

Інгредієнти: 
– 100 грамів вершкового масла; 
– 1 яйце; 
– 70 грамів цукру; 
– 150 грамів пшеничного борошна; 
– 50 грамів мигдального борошна (можна замінити на звичайне);
 – 1 чайна ложка розпушувача; 
– джем – до смаку. 

Як зробити "страшне" печиво: відео з TikTok viktoriia_chui

Приготування: 

  1. М’яке вершкове масло збиваємо з цукром до однорідності.
  2. Додаємо яйце, всипаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Розкачуємо тісто та вирізаємо фігурки печива.
  3. На половину заготовок викладаємо трохи джему, накриваємо другою половиною й злегка притискаємо краї.
  4. Змащуємо печиво збитим яйцем і посипаємо цукром.
  5. Випікаємо у розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 10 хвилин – до легкого рум’янцю.

Смачного!

Що ще приготувати на Гелловін?