Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами рецептами, які можна приготувати з продуктів, які потрапляють до нас із гуманітарною допомогою. Найпростіше – зробити смачну пасту. Ця паста за 10 – 15 хвилин – чудовий варіант для швидкого обіду чи вечері.

Читайте також Як приготувати домашній твердий сир: готуємо за кілька хвилин в мікрохвильовці

Аліо-оліо – класична страва італійської кухні. Її готують буквально за кілька хвилин, а серед інгредієнтів всього оливкова олія, часник та улюблені сушені спеції або свіжа зелень для декору.

Спагеті з соусом з оливкової олії: рецепт

  • Час: 15 – 20 хвилин;
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  1. Відваріть спагеті чи інший вид макаронів згідно з інструкцією на упакуванні, або скористайтеся вже готовими. Закип’ятіть у великій каструлі воду із дрібкою солі та вкиньте пасту, в середньому вона вариться приблизно 6 – 10 хвилин.
  1. Розігрійте сковорідку з оливковою олією. Лезом ножа розчавіть часник та додайте на сковорідку. Якщо є бажання і час, часник можна нарізати тонкими пластинками.
  1. Відварені спагеті процідіть від рідини та перекладіть на сковорідку.
  1. Посоліть, перемішайте та прогрійте все разом кілька хвилин. За бажанням можна притрусити її пластівцями перцю чилі. Паста аліо оліо готова.

Смачного!

Відеорецепт приготування італійської пасти аліо-оліо: