Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами рецептами, які можна приготувати з продуктів, які потрапляють до нас із гуманітарною допомогою. Найпростіше – зробити смачну пасту. Ця паста за 10 – 15 хвилин – чудовий варіант для швидкого обіду чи вечері.
Читайте також Як приготувати домашній твердий сир: готуємо за кілька хвилин в мікрохвильовці
Аліо-оліо – класична страва італійської кухні. Її готують буквально за кілька хвилин, а серед інгредієнтів всього оливкова олія, часник та улюблені сушені спеції або свіжа зелень для декору.
Спагеті з соусом з оливкової олії: рецепт
- Час: 15 – 20 хвилин;
- Порції: 2 – 4
Приготування:
- Відваріть спагеті чи інший вид макаронів згідно з інструкцією на упакуванні, або скористайтеся вже готовими. Закип’ятіть у великій каструлі воду із дрібкою солі та вкиньте пасту, в середньому вона вариться приблизно 6 – 10 хвилин.
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією. Лезом ножа розчавіть часник та додайте на сковорідку. Якщо є бажання і час, часник можна нарізати тонкими пластинками.
- Відварені спагеті процідіть від рідини та перекладіть на сковорідку.
- Посоліть, перемішайте та прогрійте все разом кілька хвилин. За бажанням можна притрусити її пластівцями перцю чилі. Паста аліо оліо готова.
Смачного!
Відеорецепт приготування італійської пасти аліо-оліо: