Бувають періоди, що справи забирають стільки часу, що просто немає сил розбиратися, що залишилося у холодильнику. Подекуди серед продуктів, які трішки залежалися, опиняється й сир, але це не привід розчаровуватися та викидати його.
Буде цікаво Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Навіть попри збереження у холодильнику сир з часом змінює запах та колір. Що ж, якщо сталася така оказія, то ви не забули про сир, а готували його для страви, яку готували польські господині ще з давніх-давен.
Як приготувати смажений сир з кмином
Рятуємо сир, який довго стояв у холодильнику / Фото Unsplash
Інгредієнти:
- вершкове масло;
- жовток;
- кмин, спеції, трави.
Приготування:
- У сотейнику топимо чайну ложечку масла.
- Додаємо подрібнений сир та плавимо його на повільному вогні, сир треба постійно помішувати. Сир повинен повністю розплавитися, але варити його у жодному разі не можна.
- Наприкінці приправляємо сир кмином, сіллю, улюбленими травами та спеціями.
- Знімаємо з вогню, додаємо жовток та збиваємо міксером.
- Поки сир гарячий, його можна подати з паличками грісіні або як намазку на хліб. Коли ж він вистигне, його можна нарізати та подавати окремо.
Смачного!