Бувають періоди, що справи забирають стільки часу, що просто немає сил розбиратися, що залишилося у холодильнику. Подекуди серед продуктів, які трішки залежалися, опиняється й сир, але це не привід розчаровуватися та викидати його.

Буде цікаво Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Навіть попри збереження у холодильнику сир з часом змінює запах та колір. Що ж, якщо сталася така оказія, то ви не забули про сир, а готували його для страви, яку готували польські господині ще з давніх-давен.

Як приготувати смажений сир з кмином

Рятуємо сир, який довго стояв у холодильнику / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • вершкове масло;
  • жовток;
  • кмин, спеції, трави.

Приготування:

  1. У сотейнику топимо чайну ложечку масла.
  2. Додаємо подрібнений сир та плавимо його на повільному вогні, сир треба постійно помішувати. Сир повинен повністю розплавитися, але варити його у жодному разі не можна.
  3. Наприкінці приправляємо сир кмином, сіллю, улюбленими травами та спеціями.
  4. Знімаємо з вогню, додаємо жовток та збиваємо міксером.
  5. Поки сир гарячий, його можна подати з паличками грісіні або як намазку на хліб. Коли ж він вистигне, його можна нарізати та подавати окремо.

Смачного!