Калина здавна стала символом України. Її смак та корисні властивості підкорили наших пращурів, і ми цінуємо ці ягоди й донині. Варення з калини – це чудовий вітамінний заряд, якого наш організм так потребуватиме взимку.
Читайте Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці
Рецепт варення з калини
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Вітамінний смаколик / Фото Броварня Рівне
Інгредієнти:
- 800 грамів ягід калини;
- 600 грамів цукру;
- 1 стакан води;
- пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Ягоди очистіть від шкірки і промийте холодною проточною водою.
- Рівномірно висипте їх на стіл, накрийте паперовими рушниками – нехай вони вберуть всю вологу.
- У каструлю з товстим дном висипте цукор та заливайте окропом, перемішайте і нагрівайте сироп до повного розчинення всіх кристалів цукру.
- Дайте сиропу покипіти п'ять хвилин, потім засипте в нього ягоди, прокип'ятіть 5 хвилин і швидко охолодіть на крижаній бані.
- Після повного охолодження варення знову доведіть до кипіння, прокип'ятіть п'ять хвилин, розкладіть у стерильну тару та закатайте залізними кришками.