17 січня,
13:28
Прості, бюджетні, але дуже смачні: найкращі рецепти страв з картоплі від Ектора Хіменеса-Браво
Джерело:
Ектор Хіменес-БравоКартопля – універсальний овоч, який однаково добре смакує вареним, печеним чи смаженим. Відомий кухар Ектор Хіменес-Браво поділився своїми найкращими рецептами з картоплі.
Усі ці страви – прості та бюджетні. Зокрема, ви дізнаєтеся, як правильно приготувати картоплю по-селянськи.
Варто спробувати Замініть лише 1 інгредієнт і стане в 10 разів смачніше: як зробити жульєн на пательні
Картопля по-селянськи
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 2
– 0,5 кілограма картоплі;
– 1 чайна ложка солі;
– 50 грамів крохмалю;
– 0,5 чайної ложки червоного перцю;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 1 чайна ложка паприки;
– олія.
Приготування:
- Картоплю наріжте слайсами, всипте сіль та залийте окропом. Залиште на 20 хвилин.
- До крохмалю додайте спеції й другу ложку солі.
- З картоплі злийте воду та обваляйте її в суміші з крохмалю та спецій.
- Викладіть на деко, застелене фольгою, та полийте олією.
- Запікайте 25 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів.
Картопляне пюре з часником
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
– 500 грамів картоплі;
– 50 грамів масла;
– 50 мілілітрів молока;
– 1 голівка запеченого часнику;
– 20 мілілітрів олії;
– 10 грамів зелені.
Приготування:
- Відварену картоплю вичавіть через прес, а потім протріть через сито.
- Перекладіть у сотейник і варіть на малому вогні, додаючи масло й олію та помішуючи.
- Зніміть з вогню, додайте молоко і перемішайте.
- Додайте запечений часник та подрібнену зелень. Ще раз перемішайте.
Міні-деруни з м'ясом та сметаною
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 2
– 500 грамів картоплі;
– 200 грамів фаршу;
– 20 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 10 грамів часнику;
– 3 грами солі;
– 50 мілілітрів олії;
– 70 грамів сметани;
– 20 грамів зелені.
Приготування:
- Картоплю натріть, ретельно промийте від крохмалю та просушіть паперовими рушниками.
- Змішайте картоплю, яйце, фарш, борошно, тертий часник і сіль.
- Пательню з олією розігрійте та посмажте деруни на середньому вогні до золотистої скоринки з кожної сторони.
- Змішайте сметану з кропом. Подавайте деруни з соусом.
Сирна картопля
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 400 грамів відвареної картоплі;
– 50 грамів моцарели;
– 3 грами солі;
– 30 грамів крохмалю;
– 5 грамів цукру;
– олія.
Приготування:
- Картоплю продавіть через прес. Додайте сіль, цукор, крохмаль, змішайте та розділіть на 4 частини.
- Сформуйте кульки, притисніть руками з обох сторін та покладіть всередину сир.
- Загорніть моцарелу картоплею, зробіть картопляні шайбочки та обсмажте на олії з двох сторін.