За його словами, якою б простою не була смажена картопля, є кілька маленьких, але важливих деталей, які її покращать. Зокрема, скибочки потрібно вкладати одним рівним шаром, але залишати між ними невеликі проміжки.
До теми Цей рецепт просто розірвав тікток: ідея найкращої вечері з картоплі
Рецепт запеченої картоплі від Джеймі Олівера
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 10
Приготування:
- Почистьте картоплю і покладіть, не розрізаючи, в киплячу підсолену воду. Варіть її протягом 15 хвилин, а потім відкиньте на друшляк і дайте висохнути протягом двох хвилин. Акуратно струсіть друшляк кілька разів, щоб краї картоплі стали шорсткими. Цей крок забезпечить хрустку скоринку зовні.
- Покладіть масло та одну столову ложку оливкової олії на найбільше деко. Додайте картоплю, щедру дрібку морської солі та чорного перцю. Перемішайте, щоб картопля покрилася олією та приправами.
- Накрийте картоплю кришкою та залиште на ніч у холодильнику. Наступного дня розігрійте духовку до 180 градусів. Подрібніть зубчики часнику і додайте на деко. Запікайте картоплю протягом години, або поки вона не стане хрусткою і золотистою.
- Дістаньте деко з духовки, обережно розчавіть кожну картоплину до половини за допомогою товкачика. Збризніть листя шавлії олією, щоб надати їм ще більшої хрусткості. Посипте картоплю шавлією і запікайте ще 20 – 25 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з улюбленим соусом, смаженим м'ясом чи овочами.