Голубці з відвареної картоплі в грибному соусі можна приготувати швидко і просто – і їх смак порадує кожного члена родини. Для приготування соусу можна використовувати свіжі чи заморожені лісові гриби або шампіньйони.
Варте уваги Ранкові гастрономічні пригоди: якими тостами на сніданок смакують у різних країнах світу
Рецепт голубців з картоплі
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Приготування:
- Картоплю відваріть і відцідіть (можна використати і вчорашню картоплю).
- Далі її слід розтерти їх з маслом і молоком.
- Приправте картопляне пюре сіллю, перцем і мускатним горіхом. Виріжте з капусти серцевину і видаліть 12 листків.
- Бланшуйте їх у каструлі з киплячою водою впродовж 2 хвилин, а потім обсушіть.
- У центр кожного листа викладіть порцію картопляного пюре і щільно згорніть, формуючи голубці.
- Щільно укладіть голубці у форму для запікання.
- Бульйонний кубик розведіть в гарячій воді і залийте ним голубці. Зверху викладіть шматочок нарізаного вершкового масла. Випікайте 25 – 30 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
- На розігрітій сковороді розтопіть 50 грамів масла, додайте нарізану на кубики цибулю і обсмажте до прозорості.
- Додайте гриби і продовжуйте тушкувати.
- Влийте вершки, посоліть, поперчіть.
- Подавайте голубці заправлені грибним соусом.