Голубці з відвареної картоплі в грибному соусі можна приготувати швидко і просто – і їх смак порадує кожного члена родини. Для приготування соусу можна використовувати свіжі чи заморожені лісові гриби або шампіньйони.

Варте уваги Ранкові гастрономічні пригоди: якими тостами на сніданок смакують у різних країнах світу

Рецепт голубців з картоплі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Картоплю відваріть і відцідіть (можна використати і вчорашню картоплю).
  2. Далі її слід розтерти їх з маслом і молоком.
  3. Приправте картопляне пюре сіллю, перцем і мускатним горіхом. Виріжте з капусти серцевину і видаліть 12 листків.
  4. Бланшуйте їх у каструлі з киплячою водою впродовж 2 хвилин, а потім обсушіть.
  5. У центр кожного листа викладіть порцію картопляного пюре і щільно згорніть, формуючи голубці.
  6. Щільно укладіть голубці у форму для запікання.
  7. Бульйонний кубик розведіть в гарячій воді і залийте ним голубці. Зверху викладіть шматочок нарізаного вершкового масла. Випікайте 25 – 30 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
  8. На розігрітій сковороді розтопіть 50 грамів масла, додайте нарізану на кубики цибулю і обсмажте до прозорості.
  9. Додайте гриби і продовжуйте тушкувати.
  10. Влийте вершки, посоліть, поперчіть.
  11. Подавайте голубці заправлені грибним соусом.