Лисички в сметані – як уникнути головних помилок у приготуванні

25 жовтня 2023, 10:39
Читать новость на русском

Джерело:

Смачно

Гриби завжди були чудовим гарніром, закускою до різних страв. З них готують пироги, запіканки, соуси. Ми пропонуємо спробувати лисички у сметані.

Лисички – яскраві та ароматні лісові гриби, які ми так любимо. З них можна приготувати безліч страв. Вони додають до них особливого аромату.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Подавайте їх разом із картоплею, гречкою чи макаронами. Проте найсмачніше буде зі шматочком м'яса.

Рецепт лисичок у сметані

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 400 грамів лисичок;
 – 1 ріпчаста цибуля;
 – 150 грамів домашньої сметани;
 – сіль;
 – вершкове масло.

Приготування:

  • Очищаємо, миємо лисички, великі гриби ріжемо на частини, маленькі залишаємо як є.
  •  Відварюємо лисички в підсоленій воді 10 хвилин після початку кипіння.
  • Нарізаємо дрібно цибулю.
  • Обсмажуємо на середньому вогні цибулю до прозорості. Цибуля не повинна стати золотистою.
  • Додаємо лисички і обсмажуємо все 10 хвилин.
  • Додаємо сметану.
  • Перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо під кришкою 5 хвилин.
  • Додаємо нарізану зелень і вимикаємо вогонь.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати пухкі пиріжки з начинкою з яйця та зеленої цибулі.