Пиріжки з цибулею та яйцем стануть не тільки смачним перекусом, а й відмінним сніданком до кави чи чаю. Таку домашню здобу точно хоч раз, тай готувала ваша бабуся.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Начинку звісно змінювати, адже рецепт тіста універсальний. Проте найсмачніше буде з яйцем та зеленою цибулею.

Рецепт пиріжків з яйцем та цибулею

  • Час: 2 години
  • Порції: 15 – 20 штук

Приготування:

  • Для тіста готуємо опару: змішуємо цукор та тепле молоко з водою, додаємо дріжджі та 1 столову ложку борошна. Розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
  • Додаємо опару до просіяного борошна.
  • У велику посудину просіюємо решту борошна, додаємо готову опару та замішуємо тісто.
  • Посудину з тістом накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло. Потім тісто потрібно обім’яти і залишити ще на пів години в теплому місці.
  • Для начинки дрібно нарізаємо зелену цибулю та варені яйця.

Домашні пиріжки / Фото imagelicious

  • Наливаємо масло в посудину з яйцями і цибулею. Присмачуємо сіллю і чорним меленим перцем на смак.
  • Формуємо пиріжки: розділяємо на кульки та формуємо паляничку, викладаємо туди приблизно 3 чайних ложки начинки, защипаємо краї. Кладемо пиріжок "швом" донизу і злегка притискаємо.
  • Пиріжки викладаємо на присипане борошном деко, накриваємо рушником і залишаємо на 20 – 30 хвилин, щоб вони підросли.
  • Змащуємо пиріжки збитим яйцем.
  • Випікаємо домашню здобу в розігрітій до 220 градусів духовці 15 – 20 хвилин.

Смачного!