Ситні та дешеві оладки з доступних продуктів стануть зіркою на вашій кухні. Їх можна готувати у будь-яку пору року, проте найкраще страва смакує, якщо використати молоду капусту.

Цікаво Пальчики оближеш: готуємо казковий салат з крабовими паличками та молодою капустою

Оладки з капусти

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Зовнішнє листя капусти почистіть і промийте.
  2. Гострим ножем розріжте його на дві частини, видаліть серцевину, а листя наріжте як можна дрібніше.
  3. Закип'ятіть воду з дрібкою солі у великій каструлі.
  4. Коли закипить, зменшіть вогонь і додайте нашатковану капусту. Варіть близько 10 – 15 хвилин.
  5. Коли вона стане м’якою, злийте воду, відцідіть овоч у ситечко або друшляк і дайте охолонути.
  6. Помістіть капусту в більшу миску.
  7. Додайте борошно, молоко і воду і ретельно перемішайте.
  8. Білки з яєць викладіть в окрему миску, а жовтки додайте до капусти разом з видавленими через прес зубчиками часнику (його також можна нарізати часточками або дрібно нашаткувати).
  9. Додайте кмин, свіжомелений перець і сіль і перемішайте.
  10. Збийте яєчні білки до стійкого стану (вони повинні бути гладкими і блискучим і не рухатися, коли ви нахиляєте миску).
  11. Нарешті вмішайте їх в капустяну масу.
  12. Робіть це якомога обережніше, наприклад, дерев’яною ложкою, щоб утримати якомога більше бульбашок повітря.
  13. У сковороду наливайте олію і розігрійте її на середньому вогні. Коли вона нагріється, беріть ложкою суміш і викладайте її на сковороду, формуючи круглі млинці.
  14. Смажте їх 6 – 7 хвилин до золотистої скоринки.