Класична, проте така смачна закуска: простий рецепт тарталеток

13 грудня 2023, 16:25
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestia smaku

Тарталетки з найрізноманітнішою начинкою – це саме той смаколик, який ми похапцем брали зі столу ще у дитинстві. Як їх приготувати, щоб здивувати рідних?

Немає простішої закуски, ніж тарталетка, наповнена усілякою смакотою. Сюди можна покласти все, що завгодно, але яку начинку обрати для Новорічного столу? Відповідь на це запитання – у наступному рецепті.

Цікаво Як приготувати курку в духовці: поради, що зроблять улюблену страву ще апетитнішою

Рецепт тарталеток для Нового року

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Дуже смачно / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 185 грамів борошна;
– пів чайної ложки солі;
– 90 грамів холодного масла;
– 5 столових ложок холодної води.
Для начинки:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 цибуля-порей;
– 1 великий жовтий перець;
– 1 чайна ложка сушеного розмарину;
– сіль і свіжомелений перець до смаку;
– 130 грамів сиру Камамбер або Брі;
– 8 чорних оливок.

Приготування:

  1. На кондитерську дошку необхідно просіяти борошно, додайте сіль і нарізане шматочками масло.
  2. Масло разом з борошном порубайте ножем на дрібні шматочки. Акуратно додайте по столовій ложці воду, швидко замішуйте тісто і формуйте кулю.
  3. Ви також можете насипати борошно і сіль у чашу міксера і за допомогою міксера подрібнити масло і борошно, додати воду, перемішати деякий час, вимкнути міксер і з’єднати інгредієнти в кулю.
  4. Загорніть тісто у фольгу і поставте в холодильник на пів години.
  5. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  6. Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном дошці в корж. Виріжте з тіста 6 кружечків діаметром більше діаметра вашої форми для тарталеток.
  7. Заповніть форму тістом та за допомогою ножа розгладьте виступаючі краї тіста і проколіть дно виделкою.
  8. Поставте в духовку на 25 хвилин або поки тісто не підрум’яниться.
  9. За необхідності готові пісочні тарталетки, можна придбати у магазин.
  10. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді з кришкою та обсмажте порізані цибулю-порей і перець до м’якості приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
  11. В середині смаження додайте розмарин, накрийте сковороду і тушкуйте овочі до м’якості. Приправте сіллю і перцем.
  12. Вийміть форми з духовки і розігрійте її до 200 градусів.
  13. Наповніть формочки для тіста половиною начинки з перцю та цибулі-порею, додайте сир, накрийте рештою начинки та оливками.
  14. Знову поставте в розігріту духовку і випікайте 10 – 15 хвилин, поки тісто не стане золотистим і сир трохи розплавиться.
  15. За бажанням такі тарталетки перед подачею можна прикрасити листям салату або руколою.

Незамінна класика: перевірений рецепт "Шуби".