Без м'яса та ковбаси: з чого приготувати бюджетний салат на піст

19 березня 2024, 18:20
Читать новость на русском

Джерело:

Господинька

Страви на піст повинні бути пісними та водночас ситними. Є смачна закуска, яку ви полюбите через свою простоту у приготуванні та маленький бюджет.

Цьому салату слід дати трішки "постояти" і просочитися соусом. Саме тоді можна відчути, як розкриваються всі його "нотки" і наскільки він смачний. Ця закуска одночасно ніжний та яскравий смак.

Цікаво Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Рецепт салату з капусти та картоплі

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів молодої капусти;
– 5 столових ложок олії;
– 1 столова ложка оцту;
– 700 грамів вареної картоплі;
– 250 грамів ріпчастої цибулі;
– 1 зубчик часнику;
– 250 грамів маринованих огірків;
– зелень петрушки до смаку.
Заправка:
– 130 мілілітрів олії;
– 70 мілілітрів олії;
– 1 столова ложка гірчиці;
– спеції до смаку.

Приготування:

  1. Овочі ретельно промийте.
  2. Капусту дрібно нашаткуйте.
  3. В окремій ємкості з’єднайте рослинну олію, оцет і сіль.
  4. Вилийте цю заправку до капусти і залиште її мінімум на 30 хвилин маринуватися.
  5. Цибулю наріжте півкільцями, а потім обсмажте на олії до вираженої рум’яності.
  6. Вкінці смаження всипте до неї пропущений через прес часник.
  7. Картоплі відваріть у мундирі, дайте охолонути та наріжте великими кубиками. Через 30 хвилин, коли капуста промаринується, додайте до неї нарізану картоплю.
  8. Також всипте у миску з капустою смажену цибулю з часником та нарізані тонкими кружечками мариновані огірки.
  9. Для соусу в олію влийте холодне молоко і пробийте блендером близько 10 секунд. Маса одразу стане білою та густою. Після цього додайте гірчицю, сіль, перець і ароматні трави. Знову пробивайте блендером ще 10 секунд.
  10. Влийте соус до салату та всипте посічену петрушку. Все ретельно знову перемішайте.

Це дуже смачно: як приготувати рибу по-грецьки.