Запашна турецька випічка з начинкою: готуємо надзвичайно апетитний коржик для сніданку
10 січня 2024,
06:10
Читать новость на русском
Джерело:
Fajne gotowanieСніданок – важливий прийом їжі, який має бути для кожного приємним ритуалом. Щоб страви не набридали, слід урізноманітнювати ранок пропозиціями світової кухні. Гозлеме – чудова опція для невеличкого експерименту.
Сьогодні ми вирушимо у чарівний світ турецької випічки, де аромат і смак переплітаються в неймовірно апетитному коржику, який має назву гозлеме. Готувати його вдома – це чудова можливість насолодитися справжньою турецькою кухнею та почати день із нових яскравих вражень.
Цікаво Головне – не проковтніть язик: як зробити звичайну картоплю стравою на мільйон
Рецепт гозлеме
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 200 грамів борошна;
– дрібка цукру;
– дрібка солі;
– 1 маленька упаковка сухих дріжджів;
– 100 грамів шпинату;
– 10 грамів часнику;
– олія для смаження;
– 100 грамів сиру фета.
Приготування:
- У миску налийте воду, сухі дріжджі, половину чайної ложки цукру і солі.
- Міксером збийте тісто, поступово додаючи борошно.
- Після перемішування тісто вийміть на стіл і вимісіть вручну.
- У миску насипте борошно, додайте замішане тісто і накрити кришкою.
- Залиште тісто для підйому приблизно на 40 – 50 хвилин.
- Приготуйте начинку: обсмажте на розігрітій олії пропущений часник, потім додайте листя свіжого шпинату.
- Приправте все за бажанням.
- Готовий шпинат викладіть в миску, додайте подрібнений сир фета і перемішайте.
- Дістаньте тісто і злегка присипте борошном.
- Розріжте на три частини і розкачайте кожну.
- Додайте начинку і складіть навпіл, щільно загорнувши кінці тіста.
- Смажте з двох сторін на сухій розпеченій сковороді до золотистої скоринки.
- Готовий пиріг викладіть на блюдо і розріжте навпіл.