Запашна турецька випічка з начинкою: готуємо надзвичайно апетитний коржик для сніданку

10 січня 2024, 06:10
Читать новость на русском

Джерело:

Fajne gotowanie

Сніданок – важливий прийом їжі, який має бути для кожного приємним ритуалом. Щоб страви не набридали, слід урізноманітнювати ранок пропозиціями світової кухні. Гозлеме – чудова опція для невеличкого експерименту.

Сьогодні ми вирушимо у чарівний світ турецької випічки, де аромат і смак переплітаються в неймовірно апетитному коржику, який має назву гозлеме. Готувати його вдома – це чудова можливість насолодитися справжньою турецькою кухнею та почати день із нових яскравих вражень.

Цікаво Головне – не проковтніть язик: як зробити звичайну картоплю стравою на мільйон

Рецепт гозлеме

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів борошна;
– дрібка цукру;
– дрібка солі;
– 1 маленька упаковка сухих дріжджів;
– 100 грамів шпинату;
– 10 грамів часнику;
– олія для смаження;
– 100 грамів сиру фета.

Приготування:

  1. У миску налийте воду, сухі дріжджі, половину чайної ложки цукру і солі.
  2. Міксером збийте тісто, поступово додаючи борошно.
  3. Після перемішування тісто вийміть на стіл і вимісіть вручну.
  4. У миску насипте борошно, додайте замішане тісто і накрити кришкою.
  5. Залиште тісто для підйому приблизно на 40 – 50 хвилин.
  6. Приготуйте начинку: обсмажте на розігрітій олії пропущений часник, потім додайте листя свіжого шпинату.
  7. Приправте все за бажанням.
  8. Готовий шпинат викладіть в миску, додайте подрібнений сир фета і перемішайте.
  9. Дістаньте тісто і злегка присипте борошном.
  10. Розріжте на три частини і розкачайте кожну.
  11. Додайте начинку і складіть навпіл, щільно загорнувши кінці тіста.
  12. Смажте з двох сторін на сухій розпеченій сковороді до золотистої скоринки.
  13. Готовий пиріг викладіть на блюдо і розріжте навпіл.

Поживно і смачно: як приготувати запечені яблука.