Підійдуть навіть вчорашні: готуємо запіканку з макаронами, яка смакує, як лазанья
1 лютого 2024,
12:49
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaЯкщо у вас залишилися вчорашні макарони, скористайтеся цим рецептом. Така запіканка чудово підійде і до обіду, і до вечері.
Компанію макаронам складуть сосиски. Страва смакуватиме, як лазанья, але готується вона значно простіше.
Варто спробувати Пасує до будь-якого гарніру: простий рецепт культового чилі кон карне
Запіканка з макаронами та сосисками
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 5
– 400 грамів макаронів;
– 20 грамів масла;
– 250 грамів бекону;
– 1 цибулина;
– 500 грамів сосисок;
– 650 грамів томатної пасти;
– 3 зубчики часнику;
– 70 мілілітрів вершків 20%;
– 100 грамів пармезану;
– 300 грамів моцарели;
– сіль, чорний мелений перець до смаку.
Приготування:
- Часник та цибулю подрібніть, сосиски поріжте, а моцарелу натріть.
- Нагрійте масло у великій пательні та обсмажте бекон приблизно 10 хвилин. Після цього дістаньте бекон шумівкою та перекладіть його на тарілку. Додайте цибулю та обсмажте в жирі з бекону 3 хвилини. Далі всипте сосиски та готуйте 2 – 3 хвилини.
- Відваріть макарони в підсоленій воді на 1 – 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Додайте вершкове масло та перемішайте.
- У пательню із сосисками влийте томатну пасту і вершки. Готуйте на слабкому вогні 5 – 6 хвилин. Додайте трохи пармезану і перемішайте, доки він не розплавиться. Доведіть до смаку сіллю та меленим перцем.
- Залиште трохи соусу та відставте його вбік. Потім змішайте макарони з рештою соусу.
- Перекладіть половину макаронів у форму для запікання, посипте 100 грамами моцарели та 30 грамами пармезану. Зверху викладіть решту макаронів, рівномірно розподіліть й полийте соусом, який залишився. Знову посипте сиром.
- Запікайте 20 хвилин за 180 градусів. Перед подачею дайте постояти запіканці орієнтовно 10 хвилин.