Підійдуть навіть вчорашні: готуємо запіканку з макаронами, яка смакує, як лазанья

1 лютого 2024, 12:49
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Якщо у вас залишилися вчорашні макарони, скористайтеся цим рецептом. Така запіканка чудово підійде і до обіду, і до вечері.

Компанію макаронам складуть сосиски. Страва смакуватиме, як лазанья, але готується вона значно простіше.

Варто спробувати Пасує до будь-якого гарніру: простий рецепт культового чилі кон карне

Запіканка з макаронами та сосисками

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 5
Інгредієнти:
– 400 грамів макаронів;
– 20 грамів масла;
– 250 грамів бекону;
– 1 цибулина;
– 500 грамів сосисок;
– 650 грамів томатної пасти;
– 3 зубчики часнику;
– 70 мілілітрів вершків 20%;
– 100 грамів пармезану;
– 300 грамів моцарели;
– сіль, чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Часник та цибулю подрібніть, сосиски поріжте, а моцарелу натріть.
  2. Нагрійте масло у великій пательні та обсмажте бекон приблизно 10 хвилин. Після цього дістаньте бекон шумівкою та перекладіть його на тарілку. Додайте цибулю та обсмажте в жирі з бекону 3 хвилини. Далі всипте сосиски та готуйте 2 – 3 хвилини.
  3. Відваріть макарони в підсоленій воді на 1 – 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Додайте вершкове масло та перемішайте.
  4. У пательню із сосисками влийте томатну пасту і вершки. Готуйте на слабкому вогні 5 – 6 хвилин. Додайте трохи пармезану і перемішайте, доки він не розплавиться. Доведіть до смаку сіллю та меленим перцем.
  5. Залиште трохи соусу та відставте його вбік. Потім змішайте макарони з рештою соусу.
  6. Перекладіть половину макаронів у форму для запікання, посипте 100 грамами моцарели та 30 грамами пармезану. Зверху викладіть решту макаронів, рівномірно розподіліть й полийте соусом, який залишився. Знову посипте сиром.
  7. Запікайте 20 хвилин за 180 градусів. Перед подачею дайте постояти запіканці орієнтовно 10 хвилин.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати карпатські базарі – ці картопляні пиріжки здатні здивувати.