Гості будуть задоволені: прості і ситні вечері на щодень за годину

23 жовтня 2023, 13:22
Читать новость на русском

У кожного настає час, коли ми не знаємо, що приготувати на вечерю. Ми вирішили трішки допомогти у цьому і підготували варіанти смачних страв на вибір.

24 канал підготував чотири рецепти смачних та ситних страв, які підійдуть на вечерю. Їх ви можете приготувати всього лише за годину.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Суп з фрикадельками

Інгредієнти:
– 200 грамів курячого фаршу;
– 2 картоплі;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 30 грамів рису;
– оливкова олія;
– зелень;
– спеції.

Приготування:

  • Викладіть у миску курячий фарш, додайте спеції. Вологими руками сформуйте кульки.
  • Картоплю помийте, почистіть, наріжте кубиками.
  • Цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  • Моркву помийте, почистіть, наріжте скибочками.
  • Зелень помийте, подрібніть ножем.
  • У каструлю з окропом викладіть фрикадельки, додайте сіль. Додайте картоплю, рис.
  • На сковорідці з олією тушкуйте моркву та цибулю, викладіть у суп, додайте спеції, зелень. Варіть до готовності.

Пельмені з курячим фаршем

Інгредієнти:
 – 200 грамів води;
 – 500 грамів борошна;
 – половина чайної ложки солі.
Для начинки:
 – 800 грамів курячого фаршу;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 _ чорний мелений перець;
 – сіль;
 – вода.

Приготування:

  • Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  • Підготуйте робочу поверхню для замішування тіста та сформуйте у гірці з борошна невеличку ямку.
  • Підігрійте воду, щоб вона була кімнатної температури.
  • Розчиніть у теплій воді сіль та влийте воду в борошно.
  • Починайте замішувати тісто, обережно підгортаючи борошно до середини.
  • Добре вимішайте тісто до однорідної консистенції та залиште постояти в прохолодному місці на 30 хвилин.
  • Розкачайте тісто та виріжте склянкою круглі форми.
  • Начиніть фаршем з цибулею та спеціями. Защипніть краї та відварюйте готові вироби у киплячій підсоленій воді 8 – 10 хвилин.

Тушковані тефтелі

Інгредієнти:
– 500 грамів яловичого фаршу;
– 150 грамів рису;
– 350 мілілітрів води (для варки рису);
– 3 середні ріпчасті цибулини;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– олія для смаження;
– 50 грамів манної крупи.
Для соусу:
– 300 грамів томатів в своєму соку;
– 2 середні моркви;
– 2 середні ріпчасті цибулини;
– вода;
– цукор.

Приготування:

  • Відваріть рис у підсоленій воді 15 хвилин. Вимкніть вогонь та залишіть рис під кришкою до повного охолодження.
  • Почистіть цибулю та наріжте дрібним кубиком. Обсмажте його на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії.
  • Змішайте рис, фарш та цибулю. Присмачте сіллю та перцем й ретельно перемішайте. Сформуйте тюфтельки, запаніруйте в манці та обсмажте по 30 секунд з кожного боку на розігрітій сковорідці.
  • Викладіть їх в жаротривке деко або каструлю.
  • Для приготування соусу наріжте моркву та цибулю соломкою, додайте солі та перцю. Обсмажте овочі на сковорідці.
  • Додайте помідори та перемішайте.
  • Вилийте соус до тефтелів та рівномірно розрівняйте його ложкою. Влийте ще 50 мілілітрів води.
  • Накрийте деко кришкою та готуйте ще 15 – 20 хвилин на плиті або в духовці.

Локшина з квасолею в бульйоні

Інгредієнти:
– 300 грамів курячого філе;
– 70 грамів локшини або макаронів;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 морква;
– сіль;
– суміш перців;
– 2 відварених яйця;

– улюблена зелень.

Приготування:

  • Відварюємо куряче філе 20 – 25 хвилин.
  • Паралельно нарізаємо цибулю дрібними кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковорідці. Додаємо натерту моркву та спеції – обсмажуємо ще 10 хвилин.
  • До філе додаємо локшину або макарони та варимо до готовності.
  • Наприкінці додаємо цибулю з морквою, суміш перців.
  • Перед подачею до столу додаємо очищене яйце та зелень.

Смачного!

Сподобалися рецепти? Спробуйте також приготувати запечені яблука з корицею за рецептом.