Страви з куркою на вечерю – завжди вдалий вибір. Вона швидка у приготуванні, соковита та ніжна. Куряче м'ясо відмінно поєднується з різноманітними кашами, салатами, та навіть квашениною.

Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч

Салат з куркою, гранатом і горіхами

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності, охолодіть та наріжте кубиками.
  • Помийте, почистіть від шкірки гранат.
  • Пекінську капусту наріжте тонкою соломкою, твердий сир – середніми кубиками.
  • Для приготування заправки змішайте у мисці сметану з олією, гірчицею, додайте лимонний сік, сіль, улюблені спеції. Ретельно перемішайте.
  • Викладіть на тарілку капусту, куряче філе, додайте горіхи, сир, змастіть салат заправкою. Ретельно перемішайте, зверху викладіть зерня граната.

Смачного!

Котлета по-київськи

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки та залишки жиру.
  • Свіжий або морожений кріп наріжте ножем.
  • Вершкове масло змішайте із зеленню та заморозьте, або одразу обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
  • Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим через шар харчової плівки.
  • На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масла й сформуйте рулетики. Відправте їх до морозилки.
  • В окремій посудині змішайте яйце зі столовою ложкою води, ретельно збийте суміш виделкою.
  • Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
  • Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
  • Поставте їх до духовки, щоб вони пропеклися й усередині на 5 – 6 хвилин.
  • Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою з пюре.

Смачного!

Глазурована курка з гарбузом

  • Час: 45 – 50 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Нагрійте духовку до 230 – 250 градусів.
  • Видаліть насіння з гарбуза і наріжте скибочками товщиною 2 сантиметри. Дрібно наріжте м’яту.
  • На деко викладіть скибки гарбуза, збризніть олією та спеціями. Запікайте до золотистої скоринки та м’якості, 20 – 25 хвилин.
  • На розігрітій сковорідці, на середньому вогні нагрійте 1 столову ложку оливкової олії. Приправте курятину сіллю та перцем. Смажте курку до появи золотистої скоринки, 6 – 8 хвилин з кожної сторони.
  • Окремо приготуйте гранатову глазур: додайте у сотейник 1/3 склянки гранатового соку, готуйте протягом 1 хвилини. Додайте мед, бальзамічний оцет і варіть до густої та сироподібної форми від 3 до 5 хвилин.
  • Промажте курку глазур’ю. Перед подачею до гарбуза додайте подрібнену фету, гранатові зерна та м’яту.

Смачного!