Редакція LifeStyle 24 підібрала рецепти для вегетаріанців, щоб допомогти їм урізноманітнити щоденний раціон і наповнити його поживними стравами. Найкращі страви ми обрали за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенка, який любить експериментувати та готувати надзвичайно смачні страви.

Рецепти пасти Всесвітній день макаронів: 3 смачні рецепти пасти, які можна приготувати на вечерю

Спагеті Араб’ята

Рецепт приготування спагеті
Рецепт приготування спагеті

Інгредієнти:

  • 125 г спагеті
  • 1 перець чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 25 г вершкового масла
  • 2-3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. каперсів
  • 50-70 г сиру
  • за смаком сіль та перець

Спагеті Араб'ята від Євгена Клопотенка
Спагеті Араб'ята від Євгена Клопотенка

Рецепт приготування спагеті Араб’ята

  1. Спагеті відваріть у підсоленій воді по інструкції на упакуванні, в середньому це приблизно 7 хвилин. На літр води додайте 10 г солі і 1-2 ст. л. оливкової олії.
  2. Перець чилі дуже дрібно поріжте ножем. Роздавіть пласкою стороною леза ножа 2 зубчики часнику. На суміші вершкового масла і 1-2 ст. л. оливкової олії підсмажте часник і перець чилі протягом 1 хвилини.
  3. Натріть 50-70 г сиру на дрібній тертці.
  4. Перекладіть готові спагеті на пательню. Ретельно перемішайте з часником і чилі.
  5. Додайте на пательню 1-2 ст. л. води, в якій варилися спагеті.
  6. Додайте до спагеті натертий сир. Знову перемішайте, щоб сир розплавився. Подавайте страву відразу ж ще гарячою, щоб сир тягнувся. При подачі за бажанням додайте 1 ст. л. каперсів.

Смачні рецепти Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв

Вінігрет з авокадо

Рецепт приготування вінігрету
Рецепт приготування вінігрету

Інгредієнти:

  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 100 г ядер лісових горіхів (або будь-яких інших)
  • 1 авокадо
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 1-2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. гірчиці (французька у зернах)
  • за смаком сіль та перець

Рецепт вінігрету з авокадо від Євгена Клопотенка
Рецепт вінігрету з авокадо від Євгена Клопотенка

Рецепт приготування вінігрету з авокадо

  1. Буряк і моркву вимийте і обсушіть паперовим рушником. Оберніть фольгою і запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 1-1,5 години в залежності від розміру овочів. Морква готується швидше, тому її можна дістати раніше.
  2. Дайте буряку та моркві повністю охолонути і після цього очистіть. Наріжте середнім кубиком.
  3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку і ложкою виберіть м'якоть. Наріжте такими кубиками, як моркву та буряк. Додайте до овочів 100 грамів лісових або будь-яких інших горіхів.
  4. Додайте 1-2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. гірчиці, 2-3 ст. л. соняшникової олії. Доведіть до смаку сіллю і перцем.

Ризото з білими грибами


Рецепт приготування ризото з білими грибами

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису (арборіо)
  • 150 г білих грибів
  • 100 мл білого сухого вина
  • 100 г кореню селери
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • 2 горошини перцю
  • 5 томатів коктейльних
  • 25 г вершкового масла
  • 25 г пармезану
  • 2 гілочки базиліку
  • за смаком сіль


Рецепри приготування ризото з грибами від Євгена Клопотенка

Рецепт приготування ризото з білими грибами

  1. Ризото приготуйте на овочевому бульйоні. Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води. Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин. Таким часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком. Білі гриби наріжте більшими шматками.
  2. Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом доки цибуля не стане прозорою.
  3. Додайте білі гриби і випаріть рідину, що виділилася.
  4. Додайте рис арборіо (1 склянка) – це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів. Обсмажте рис протягом 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.
  5. Додайте біле сухе вино і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.
  6. Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки ризото не звариться. Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м'яким зовні. Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури. В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням. Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.