Укр Рус
21 жовтня, 12:51
2

Осіннє меню з трьох страв – рецепти вихідного дня

Восени частенько хочеться чогось теплого та ситного. Ми пропонуємо зупинитися на помідоровому супі, ароматних грибах та курочці карі.

24 канал дібрав три страви, які ви точно зможете з легкістю приготувати вдома та протягом кількох днів насолоджуватися неймовірним смаком домашньої їжі.

Читайте також Осіння страва за 45 хвилин: готуємо курячі гомілки з гарбузом та фетою

Тушковані печериці у вершках

  • Час: 30 хвилин
Інгредієнти:
 – 500 грамів печериць;
 – 500 грамів жирних коров'ячих вершків;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – пажитник;
 – тархун.

Приготування:

  • Нарізаємо очищену цибулю кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією.
  • Очищені та помиті печериці нарізаємо довільними шматочками та додаємо до цибулі. Продовжуємо обсмажувати разом зі спеціями.
  • Вливаємо вершки та перемішуємо. Доводимо все до кипіння та вимикаємо вогонь.

Смачного!

Помідоровий суп

  • Час: 1 година
Інгредієнти:
– м’ясо (курятина, телятина, свинина);
– ріпчаста цибуля;
– морква;
– картопля;
– помідори;
– рис;
– свіжа зелень.

Приготування:

  • Відварюємо м'ясо, додаємо лавровий лист, сіль та чорний перець.
  • Постійно під час варіння збираємо пінку і варимо на маленькому вогні, тоді в нас буде гарний та прозорий бульйончик.
  • Додаємо нарізану довільними кубиками картоплю.
  • Смажимо нарізану кубиками цибулю та моркву і вкінці додаємо подрібнені помідори без шкірки, тушкуємо трішки все разом.
  • Додаємо засмажку в суп та відразу промитий рис. Варимо все до майже готовності рису.
  • Присипаємо гарно зеленню, накриваємо кришкою і даємо настоятись доки рис дійде до готовності.
  • Подаємо зі сметаною.

Рис з куркою карі

Час: 60 хвилин

Інгредієнти:
– 400 мілілітрів кокосового молока;
– 100 грамів цибулі;
– 20 грамів часнику;
– 20 грамів кореня імбиру;
– 150 грамів помідорів;
– перець халапеньйо;
– 100 грамів пасти карі;
– 1 кілограм курячого філе;
– кінза;
– оливкова олія;
– сік лимона;
– сіль;
– цукор;
– рис басматі (залежить від кількості порцій).

Приготування:

  • Ретельно помийте овочі, зніміть з них шкірку.
  • Дрібно наріжте овочі та обсмажте на розігрітій сковорідці з олією.
  • Додайте до овочів магазинну жовту пасту карі або приготуйте її власноруч.
  • Щоб приготувати домашню пасту карі вам потрібно перебити в однорідну масу:
  • 200 грамів цибулі, 20 грамів часнику, 20 грамів кореня імбиру, 200 грамів помідорів, перець чилі, спеції: карі, куркуму, зіру та коріандр.
  • Злегка обсмажте овочі з карі та полийте кокосовим молоком. Тушкуйте все на повільному вогні 5 хвилин.
  • Наріжте куряче м'ясо кубиками.
  • У протертий овочевий соус викладіть нарізану курку та тушкуйте до готовності. Не забудьте додати до курочки лимонний сік, сіль, цукор на ваш смак.
  • У окремій каструлі відваріть рис до готовності.
  • Викладіть на тарілку рис басматі, зверху курочку карі та рясно посипте страву рубленою кінзою.

Смачного!

Сподобалися рецепти? Спробуйте також приготувати класичний рецепт салату вінегрет.