Укр Рус
26 листопада, 00:10
3

Ідеально до м’ясної тарілки: як приготувати ніжну закуску за 100 гривень

Іноді найкращі страви – це не про дорогі інгредієнти, а про вдале поєднання простих продуктів. Цей паштет саме такий – дешевий, м’який і делікатний.

Він чудово підходить до будь-якої м’ясної тарілки, намазок чи святкових закусок, інформує 24 Канал з посиланням на TikTok emiliya.yevtushenko. Готується він без зайвих кроків та виходить ніжним і кремовим. 

Цікаво Як підготуватися до відключення світла: швидкий сніданок з лаваша 

Як приготувати смачний паштет? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4 

Інгредієнти: 
– 600 – 700 грамів курячої печінки; 
– 2 середні моркви; 
– 2 середні цибулини; 
– 3 – 4 зубчики часнику; 
– 100 грамів вершкового масла; 
– 200 мілілітрів вершків будь-якої жирності; 
– 100 мілілітрів води; 
– сіль до смаку; 
– перець до смаку. 

Як приготувати паштет з печінки: дивіться відео 

Приготування: 

  1. Добре очистіть печінку, приберіть усе зайве, промийте та обсушіть.
  2. Наріжте моркву й цибулю довільними шматками.
  3. На маслі обсмажте овочі до м’якості, потім додайте часник і потримайте його на вогні приблизно хвилину, щоб він розкрив аромат.
  4. Додайте печінку й обсмажуйте, поки вона не посвітлішає.
  5. Влийте вершки та воду, посоліть, поперчіть і тушкуйте близько 10 хвилин.
  6. Перекладіть усе в чашу блендера, додайте вершкове масло та збийте до дуже ніжної, однорідної текстури.
  7. Частину готової маси перекладіть у баночку та залийте зверху тонким шаром масла, щоб паштет не вбирав зайвих запахів.
  8. Решту розкладіть у силіконові форми, заморозьте й перемістіть у зіп-пакети.
  9. Коли потрібно, просто переставте порцію в холодильник на ніч – і паштет буде готовий. 

Як вибрати справжнє вершкове масло? 

Найперше перевірте термін придатності масла, пише TODAY. Уникайте упаковки зі здуттям або розривами. 

Запах має бути чистим, злегка солодким. Будьте обережні з маслом, де вказано довгий список інгредієнтів, оскільки так є дуже висока ймовірність, що в складі продукту багато наповнювачів. 

Які закуски треба спробувати? 

  • Якщо маєте пекінку – цей салат потішить вас простотою та неймовірним смаком.

  • А на сніданок можна спробувати неймовірний рулет з лаваша, який можна зробити навіть без світла.