Серед них є як прості та швидкі, так і примхливі, розраховані на тривалий час приготування. Упевнені, у цій добірці знайдеться десерт, на який вам не шкода буде виділити час і смак якого порадує всю вашу родину.
Читайте також Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак
Рецепт десерту "Плавучий острів"
- Час: 14 годин
- Порції: 2 – 4
Десерт "Плавучий острів" / Фото Лізи Глінської
Приготування:
- Для приготування крему змішайте жовтки з цукром. Додайте молоко, ваніль та вершки і перемішайте.
- На маленькому вогні, при постійному помішуванні доведіть крем до 82 – 83 градусів. Не доводьте крем до кипіння.
- Процідіть крем, накрийте шаром харчової плівки та відправте в холодильник на 8 – 10 годин.
- Змішайте цедру, цукор, білок та лимонний сік.
- Відправте суміш на водяну баню. При постійному помішуванні доведіть крем до 60 – 62 градусів.
- Процідіть масу крізь сито.
- Збийте масу до стійких піків.
- Збираємо десерт: викладіть на тарілку крем англез, ладі швейцарську меренгу.
- Обпаліть меренгу кулінарним пальником.
- Прикрасьте десерт ягодами й подавайте до столу.
Смачного!
Рецепт рисового пудингу
- Час: 14 годин
- Порції: 6 – 8
Пудинг / Фото Лізи Глінської
Приготування:
- Залийте рис водою, посоліть та варіть на слабкому вогні до готовності.
- Для приготування крему змішайте жовтки з цукром. Додайте молоко, ваніль та вершки і перемішайте.
- На маленькому вогні, при постійному помішуванні доведіть крем до 82 – 83 градусів. Не доводьте крем до кипіння.
- Процідіть крем, накрийте шаром харчової плівки та відправте в холодильник на 8 – 10 годин.
- Для приготування карамелі розтопіть цукор в каструлі з товстим дном. Паралельно в окремій посудині прогрійте вершки.
- Зніміть каструлю з розтопленим цукром з вогню. Тонкою цівкою, при постійному помішуванні влий теплі вершки в карамель.
- Додайте сіль та холодні кубики вершкового масла. Перебийте масу блендером.
- Відправте карамель в холодильник на 60 хвилин.
- Зберіть десерт в склянках: по черзі викладіть пудинг та карамель.
Смачного!
Рецепт бретонського сабле з апельсином
- Час: 2 – 3 години
- Порції: 8 – 10
Сабле / Фото Лізи Глінської
Приготування:
- Збийте вершкове масло до пишності. Додайте жовтки та цукор і перемішайте.
- З'єднайте цедру з борошном, додайте розпушувач та сіль і перемішайте.
- З'єднайте обидві маси та замісіть тісто.
- Розкачайте тісто між двома шарами пергаменту та відправте в холодильник на 1 – 2 години охолодитися.
- Розігрійте духовку до 165 градусів із конвекцією.
- Виріжте сабле за допомогою металевих форм та в них відправте печиво на деко. Випікайте сабле 15 – 18 хвилин.
- Дістаньте сабле з форм та охолодіть.
Смачного!
Рецепт яблучного тарт-татена
- Час: 2 години
- Порції: 4 – 6
Тарт-татен / Фото Лізи Глінської
Приготування:
- Змішайте борошно з розпушувачем, посоліть та натріть масло на грубій тертці.
- Перемішайте масу до крихти.
- Змішайте жовток з цукром та додайте до борошна. Замісіть тісто.
- Розкачайте тісто колом діаметром 22 сантиметри між двома шарами пергаменту. Відправте тісто в холодильник на 20 – 30 хвилин охолодитися.
- Розтопіть цукор до карамелі. Перелийте його на пергамент.
- Яблука почистіть від шкірки та видаліть серцевини. Розріжте їх на чотири частини.
- Охолоджену карамель подрібніть блендером в крихту.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- На дно круглої форми викладіть пергамент для випікання.
- Висипте половину подрібненої карамелі.
- Викладіть на карамель яблука, знову посипте крихтою та накрийте тістом.
- Випікайте тарт 30 – 40 хвилин.
- Готовий пиріг переверніть і подавайте до столу гарячим.
Смачного!