Цей крок перед випіканням є обов’язковим: як приготувати м'яку та ароматну свинячу шию
2 листопада 2023,
10:35
Читать новость на русском
Джерело:
Рrzyslij przepisСвинина у духовці проста та відома для українців страва. Проте з нею не все так просто: якщо зробити кілька помилок, можна отримати вкрай неапетитне м'ясо.
Якщо у вас хоча б раз у житті свинина виходила твердою та сухою, слід скористатися перевіреним рецептом. Досить виконати одну просту дію перед запіканням – і м’ясо буде танути у роті.
Цікаво Осіння страва за 45 хвилин: готуємо курячі гомілки з гарбузом та фетою
Рецепт свинячої шиї у духовці
- Час: 2 години
- Порцій: 4
– 750 грамів свинячої шиї;
– пів склянки бульйону;
– пів кілограма цибулі;
– 90 мілілітрів олії;
– 4 повні столові ложки борошна;
– сіль і свіжомелений перець до смаку.
Приготування:
- Очищену і добре обсушену свинячу шийку наріжте скибочками по 2 сантиметри.
- Підготовлене м’ясо посоліть і поперчіть з обох боків, обваляйте скибочки в борошні і струсіть надлишки.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями по 2 сантиметри.
- На розігріту сковороду налийте 3 столові ложки олії і обсмажте м’ясо приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
- Скибочки викладіть в жароміцний посуд, туди ж додайте цибулю і обсмажте її.
- У посуд зі свинячою шиєю слід додати обсмажену цибулю і залити бульйоном.
- Накрийте все алюмінієвою фольгою, залишивши невеликий отвір для виходу пари.
- Свинячу шийку з цибулею потрібно запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 2 годин.
- Останні 15 хвилин зніміть фольгу, щоб скибочки м’яса і цибуля підрум’янилися зверху.