Сучасний ринок ковбас дуже різноманітний, є великий вибір ковбасних виробів на кожен смак. Проте інколи можна зустріти імітації, які тільки схожі на справжню ковбасу. 24 Канал зібрав декілька підказок, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Уважно вивчайте склад

Подивіться на склад продукту. Справжня ковбаса міститиме м'ясо (наприклад, свинину, яловичину чи курку), спеції та інші натуральні інгредієнти. У імітаціях можуть бути великі кількості добавок, штучних ароматизаторів та консервантів.

Продукт, який люблять усі / Фото unsplash

Який вигляд має мати справжня ковбаса

Справжня ковбаса повинна мати свіжий і апетитний вигляд, з хорошою текстурою і багатошаровим складом. Її поверхня має бути гладкою, без видимих дефектів, а колір може варіюватися від світло-рожевого до темно-червоного, залежно від виду ковбаси. При нарізанні ковбаси, вона повинна мати чіткі відокремлені шари м'яса та жиру. Найважливіше, щоб справжня ковбаса мала неповторний смак і аромат, які надають їй характер і особливість.

Аромат також дуже важливий

Справжня ковбаса має мати багатий і виразний аромат, який поєднує в собі запах м'яса, спецій, солодкого диму та інших інгредієнтів, які використовували для її виготовлення. Цей аромат можна відчути навіть на відстані.