Не просто перепис, а хіт сезону: відеорецепт огірків по-фінськи
10 липня 2024,
17:59
Читать новость на русском
Джерело:
Чарівний світ кухніОгірки – це та смакота, яку всі консервують на зиму. Рецептів є безліч, проте "фінський" варіант має особливу текстуру та смак.
Це смачна консервація з насінням гірчиці та лавровим листом. Такі огірочки чудово смакуватимуть з будь-яким гарніром.
Не пропустіть Те, що треба на зиму: простий рецепт маринованих помідорів з цибулею
Огірки по-фінськи
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
– 3 кілограми огірків;
– 3 літри води;
– 6 столових ложок солі;
– 400 грамів цукру;
– 360 мілілітрів оцту 9%;
– 2 чайні ложки насіння гірчиці;
– 3 – 4 штуки лаврового листа.
Приготування:
- Замочіть огірки у воді на 2 – 3 години.
- Потім відріжте кінчики та наріжте великими шматочками (на 3 – 4 частини).
- Для цього рецепту підійдуть як маленькі, так і середні огірки.
- Для маринаду використовуйте велику каструлю (4 – 5 літрів), налийте воду, додайте цукор, сіль, лавровий лист та насіння гірчиці.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти та доведіть до кипіння. Потім додайте оцет і знову доведіть маринад до кипіння.
- Викладіть підготовлені огірки в маринад і залиште в каструлі, поки вони не змінять колір на оливковий, приблизно на 4 – 5 хвилин. За допомогою шумівки акуратно вийміть огірки з маринаду.
- Стерилізуйте банки та кришки.
- Промийте банки у проточній воді з мийним засобом або харчовою содою.
- Стерилізуйте в духовці при температурі 180 градусів, на пару або в мікрохвильовій печі.
- Кришки кип'ятіть у каструлі з водою протягом 5 – 10 хвилин.
- Розкладіть огірки в чисті банки та залийте гарячим маринадом.
- Закатайте банки, переверніть догори дном і за бажанням накрийте щільною тканиною.
- Після охолодження приберіть консервацію у прохолодне темне місце.