Рецепт домашнього томатного соусу дуже простий. Потрібно просто з'єднати кілька інгредієнтів та розлити по банках.

До теми Це ідеальний рецепт у банці: як приготувати перець на зиму

Томатний соус

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Розріжте помідори хрест-навхрест та ошпарте їх.
  2. Почистіть їх від шкірки.
  3. Потім у помідорів видаліть плодоніжки та досить дрібно наріжте. Покладіть в каструлю і варіть на повільному вогні.
  4. Приблизно через 15 хвилин перемішайте соус.
  5. Потім додайте орегано та інші спеції до смаку.
  6. Варіть на повільному вогні досить довго, поки соус не досягне потрібної консистенції.
  7. Почистіть і наріжте цибулю, те ж саме вчиніть з часником. Налийте в каструлю 2 столові ложки оливкової олії, додайте цибулю і часник.
  8. Додайте орегано, дрібку солі та тушкуйте кілька хвилин.
  9. Потім додайте томатне пюре, приправте цукром і варіть під кришкою 20 хвилин.
  10. Гарячий соус розлийте у стерилізовані банки та щільно закупорте.