Рецепт домашнього томатного соусу дуже простий. Потрібно просто з'єднати кілька інгредієнтів та розлити по банках.
До теми Це ідеальний рецепт у банці: як приготувати перець на зиму
Томатний соус
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Приготування:
- Розріжте помідори хрест-навхрест та ошпарте їх.
- Почистіть їх від шкірки.
- Потім у помідорів видаліть плодоніжки та досить дрібно наріжте. Покладіть в каструлю і варіть на повільному вогні.
- Приблизно через 15 хвилин перемішайте соус.
- Потім додайте орегано та інші спеції до смаку.
- Варіть на повільному вогні досить довго, поки соус не досягне потрібної консистенції.
- Почистіть і наріжте цибулю, те ж саме вчиніть з часником. Налийте в каструлю 2 столові ложки оливкової олії, додайте цибулю і часник.
- Додайте орегано, дрібку солі та тушкуйте кілька хвилин.
- Потім додайте томатне пюре, приправте цукром і варіть під кришкою 20 хвилин.
- Гарячий соус розлийте у стерилізовані банки та щільно закупорте.