31 липня,
10:17
Проста, але така смачна класика: рецепт пасти з грибами
Джерело:
love and lemonsПаста з грибами – це класична страва, яка чудово підходить для будь-якої нагоди. Вона поєднує в собі ніжність та насичений смак грибів.
Це гармонійна та ситна страва. Вибір грибів може варіюватися залежно від ваших вподобань та доступності інгредієнтів.
Цікаво Що приготувати з кабачків: запечіть їх з фаршем в духовці
Паста з грибами
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
– 400 грамів пасти (спагеті, фетучіні чи ваш улюблений вид);
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 200 грамів печериць або інших грибів;
– 1 середня цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 100 мілілітрів сухого білого вина;
– 200 мілілітрів вершків;
– 50 грамів пармезану;
– сіль та перець до смаку;
– свіжа петрушка для прикраси.
Приготування:
- Поставте велику каструлю з підсоленою водою на вогонь і доведіть до кипіння.
- Додайте пасту і варіть до стану аль денте згідно з інструкцією на упаковці.
- Злийте воду, залишивши трохи води для пасти.
- У великій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізані гриби та смажте, поки вони не стануть золотистими та не випустять свою рідину.
- Додайте цибулю та часник і смажте ще 2 – 3 хвилини, поки вони не стануть м'якими.
- Влийте біле вино і дайте йому випаруватися, помішуючи, щоб підняти всі карамелізовані шматочки з дна сковороди.
- Зменшіть вогонь і додайте вершки.
- Варіть, помішуючи, доки соус не загусне.
- Додайте варену пасту до соусу і перемішайте, щоб рівномірно покрити її соусом. Додайте натертий пармезан, сіль і перець до смаку.
- Якщо соус здається занадто густим, додайте трохи води, що залишилася від варіння пасти.
- Подавайте гарячою, прикрасивши свіжою петрушкою.