Аджика – це гострий і ароматний соус, який ідеально підходить для м'яса. Це перлина кавказької кухні, яку можна легко відтворити на власній кухні.
Не пропустіть Густе немов мед: як приготувати сливове варення для булочок
Аджика на зиму
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Приготування:
- Спочатку приготуйте овочі : помідори ошпарте, почистіть від шкірки, розріжте на четвертинки, видаліть плодоніжки та насіння з камер.
- М'якоть наріжте кубиками.
- Перець розріжте на 4 чверті, видаліть насіння, потім наріжте кубиками.
- Почистіть перець чилі від кісточок і дрібно наріжте.
- Почистіть цибулю, часник, моркву і яблука.
- Цибулю наріжте кубиками, часник дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці.
- Яблука наріжте шматочками та видаліть насіння.
- Покладіть усі овочі у дві великі каструлі, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на сильному вогні, 1 – 2 рази помішуючи тим часом.
- Після закипання слід додати добавки: оцет, цукор, сіль, оливкову олію і спеції.
- Перемішайте, накрийте кришкою і варіть приблизно 1 годину.
- Під час варіння овочі час від часу помішуйте.
- Подрібніть овочі та варіть під кришкою ще 1 годину на трохи слабкому вогні, час від часу помішуючи.
- Зніміть кришку і готуйте ще приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
- Гарячий соус розлийте по стерилізованих і сухих банках, закрийте чистими та сухими кришками.
- Переверніть догори дном і залишіть до повного охолодження. Зберігайте в коморі, підвалі або кухонній шафі.