Оладки обожнюють усі, від дорослих до дітей. Єдиний мінус, який може асоціюватися з цією стравою – у процесі приготування оладки можуть набирати олію, через що бувають доволі жирними. Менша кількість олії на пательні не завжди працює, тож варто дізнатися й про інші поради.
До речі М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині
Що робити, щоб оладки не набирали олії
Досвідчені кулінари наголошують, що олія, на якій ми смажимо оладки, не може бути ані надто гарячою, ані надто холодною. Також дуже важливо зважати на час – оладки повинні смажити максимум 2 хвилини з кожного боку.
Легкий шедевр / Фото Cookery
Окрім того, оладки не можна викладати на сковорідку надто щільно. Багато оладок знизять температуру олії, і вони почнуть вбирати жир. Наприкінці приготування оладки обов'язково потрібно просушувати паперовим рушником.
Також існує один лайфхак: після того, як додали олію на пательню, крапнути трішки оцту або спирту. Вони не дадуть страві жодного смаку чи запаху, але завадять вбиранню олії.