Червоний борщ – це традиційна українська страва, яку вже століттями готують у наших домівках. Щоб він був смачним та мав насичений колір, варто запам'ятати кілька правил.

Цікаво Як смажити стейк на сковороді: 3 хитрощі, про які не можна забувати

Через що борщ втрачає колір

Бетаїн (речовина, яка міститься в буряку) відповідає за насичений темно-бордовий колір борщу. Проте ця речовина досить нестабільна і на неї впливають різні фактори.

Що робити, якщо борщ втратив колір

Якщо ви помітили, що борщ під час варіння втрачає колір – не панікуйте. Ви ще можете його врятувати. Чудовий спосіб зберегти гарний колір борщу – підкислити його оцтом. Достатньо столової ложки спиртового оцту або пів склянки яблучного оцту.

Старовинна українська страва / Фото pexels

Також у страву можна додати лимонний сік або сік маринованих огірків. У випадку з лимоном будьте обережні, щоб цитрусовий аромат не затьмарив буряк, а сік маринованих огірків можна додати в більшій кількості, за умови, що борщ ви любите кислим.

Як уникнути втрати кольору борщу

Щоб борщ не втратив колір, при його варінні дотримуйтеся кількох правил.

Дотримуючись цих порад, ви приготуєте смачний і ароматний борщ насиченого червоного кольору.