Їх повинен вміти готувати кожен: рецепт бендериків з м'ясом
4 вересня 2023,
18:53
Читать новость на русском
Джерело:
Ектор Хіменес-БравоБез них не обходиться жодне родинне застілля, особливо коли збирається велика кількість родичів на весіллях чи інших сімейних подіях. Бендерики можна готувати з різними начинками, але найсмачніші вони з м'ясом.
Бендерики – давня страва української кухні. Це трикутники з тонких млинців, у які загорнута начинка: м'ясна, сирна, грибна чи овочева.
Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак
Зазвичай їх подають до борщу, бульйону чи грибної юшки. Але можна просто їсти зі сметаною чи іншим улюбленим соусом.
Рецепт бендериків з м'ясом
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2
– 1 куряче яйце;
– половина чайної ложки цукру;
– дрібка солі;
– 50 грамів борошна;
– 125 грамів молока;
– 200 грамів курячого фаршу;
– половина ріпчастої цибулі;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Яйця, цукор, сіль, олію та молоко змішуємо вінчиком. Додаємо борошно та ретельно перемішуємо всі інгредієнти, аби не залишилося грудочок.
- Сковорідку розігріваємо разом з невеликою кількістю олії. Смажимо налисники по 30 секунд з кожної сторони.
- Курячий фарш змішуємо з подрібненою цибулею та спеціями.
- Розрізаємо налисник навпіл, підгинаємо одну сторону, викладаємо 1 столову ложку фаршу та складаємо у трикутник.
- Смажимо бендерики на вершковому маслі по 6 – 8 хвилин з кожної сторони.
- Подаємо страву зі сметаною та подрібненою зеленню.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати курячі шашлики на шпажках в духовці.