Згідно з дослідженнями та листуваннями, Леся Українка, вона ж Леся Косач, обожнювала солодке. Особливу насолоду їй приносило солодке.

Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами

Вона також часто сама готувала, зокрема англійський кекс та крюшон чи пунш. Ми пропонуємо втілити на кухні кекс, особливістю якого є сушені ягоди чорниці та суниці. Саме їх так обожнювала Леся Українка у випічці.

Класичний кекс на кефірі

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Класичний рецепт кексу можна змінити, замінивши молоко на кефір і рослинну олію. Сушені суниці та чорниці можна замінити на родзинки чи інші сухофрукти.
  • Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром до стану однорідної білої маси, вливаємо олію, кефір, ретельно перемішуємо.
  • Невеликими частинами досипаємо в масу борошно і розпушувач, помішуючи.
  • Отримане тісто виливаємо у змащену маслом і посипану борошном форму. Запікаємо в духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готову випічку можна полити джемом, посипати пудрою, або навіть зробити шоколадну глазур.

Смачного!