Млинці – оригінальна та універсальна страва, яку можна готувати, хоч щодня. Їх часто подають до святкового столу, як от на Масляну, або до буденного на сніданок чи вечерю.
Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами
Млинці можна начиняти маком, яблуками, домашнім варенням чи сиром. Все залежить від вподобань.
Рецепт млинців з маковою начинкою
- Час: 2 години
- Порції: 4
Приготування:
- Яйця змішуємо з цукром і борошном, Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Невеликими порціями вливаємо молоко, не перестаючи перемішувати. Далі – олію.
- Добре розігріваємо сковорідку на середньому вогні. Смажимо млинці. Коли на поверхні млинця з’являться бульбашки, його можна перевертати на іншу сторону.
- Готуємо начинку: мак промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Потім воду зливаємо і розтираємо мак до появи макового молочка. Додаємо цукор або мед.
- На кожен млинець викладаємо приблизно по чайній ложці макової начинки, загортаємо млинець рулетиком.
Смачного!