Посмакувати маківником з улюбленим гарячим напоєм – це чудовий ритуал для зимових вечорів та на свята. Готувати рулет з маком не так вже й складно, але якщо він почне розпадатися під час нарізання, то великого задоволення це не принесе нікому.

До речі Як накрити новорічний стіл, якщо немає світла: ідеї святкових страв від LaStrava

Для того, аби не збирати маківник по крихтах, потрібно скористатися одним простим прийомом, який гарантує, що цілісність рулету буде збережена.

Як зберегти цілісність маківника

Кожен, хто готує випічку, чудово розуміє: інколи недостатньо дотримуватися рецепта, щоб отримати ідеальний результат. Навіть коли все робиш правильно, то у гру вступає фактор духовки, і на виході отримуєш тісто з тріщинами або інші неприємності.

Ідеальний результат / Фото I love bake

Маковий рулет, який розвалюється при нарізанні або в руках гостей – страшний сон кожної господині, який має усі шанси стати реальністю попри усі старання. Аби цього уникнути, потрібно використати один простий прийом.

Перед тим, як ставити рулет у духовку, потрібно міцно загорнути його у пергаментний папір. Завдяки цьому тісто збереже свою цілісність у будь-яких умовах, тож ваш рулет матиме не лише фантастичний смак, а й приємно вразить своєю естетикою.

Вам також буде цікаво дізнатися, що обидві сторони алюмінієвої фольги для запікання мають різні функції.