Запікаємо у духовці: рецепт домашньої шинки

28 березня 2024, 21:24
Читать новость на русском

Джерело:

haps

Шинка, запечена в домашній духовці, вийде смачною та соковитою. Успіх залежить від якості м'яса і від того, чи воно не пересушене.

Приготувати шинку у духовці нескладно, особливо якщо ви знаєте деякі секрети. Важливо вибирати якісне м'ясо свинини. Маринад додасть особливий смак та аромат. Ви можете використовувати різні спеції та приправи. Переважно це сіль, цукор, часник, гірчиця, перець.

Цікаво Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"

Шинка, запечена у духовці

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Така смакота / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 1,2 – 1,5 кілограма шинки;
маринад:
– 3 – 4 зубчики часнику;
– 3 зерна запашного перцю;
– 1 лавровий лист;
– 1 чайна ложка майорану;
– сіль до смаку;
– перець до смаку;
– 1 стакан овочевого бульйону.

Приготування:

  1. Закип’ятіть воду у великій каструлі (достатньо, щоб покрити шинку).
  2. Додайте 3 столові ложки солі, часник, запашний перець, лавровий лист і майоран.
  3. Маринад остудіть.
  4. Покладіть шинку в каструлю і поставте в холодильник на 2 дні. Тим часом кілька разів дістаньте каструлю з шинкою і розімніть її руками.
  5. Через два дні шинку вийміть з розсолу, обсушіть, посипте сіллю і перцем, викладіть у форму для запікання і поставте в розігріту до 190°С духовку.
  6. Випікайте без кришки 1,5 години.
  7. Після закінчення цього часу проколіть шинку гострою дерев'яною паличкою.
  8. Якщо з отвору витікає сік, це означає, що шинка ще повинна постояти деякий час в духовці.
  9. Залийте бульйоном, щоб вона зверху не підсохла.

Які ще є варіанти: м'ясні страви, які можна приготувати на Великдень.