Джеймі Олівер поділився рецептом на своєму сайті смачного, ароматного шоколадно-гарбузового кексу з глазур'ю, який усім сподобається.

Читайте також Печиво з шоколадною крихтою: рецепт від Джеймі Олівера

Рецепт шоколадно-гарбузового кексу

  1. Для приготування ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. Помийте, почистіть від шкірки гарбуз, наріжте кубиками, відваріть у каструлі з водою до готовності.
  3. У мисці з'єднайте борошно, соду, какао, цукрову пудру, додайте розпушувач, корицю, мускатний горіх, перемішайте.
  4. Розтопіть шоколад. Гарбуз подрібніть блендером, додайте половину маслянки, шоколад, ванільний екстракт перемішайте.
  5. У мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, додайте яйця, борошно і маслянку, з'єднайте усі інгредієнти, перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  6. Розігрійте духовку до температури 170 градусів, вилийте у форму тісто, відправте запікатись протягом однієї години. Дістаньте з духовки для охолодження.

Кекс/ Фото pexels.com

Як приготувати глазур

  1. Для приготування глазурі помийте, почистіть від шкірки мандарин, натріть цедру, вичавіть сік.
  2. Імбир, почистіть, натріть на грубій тертці.
  3. У мисці змішайте цукрову пудру з імбиром, додайте мандариновий сік, перемішайте.
  4. Готовий кекс полийте глазур'ю, зверху викладіть мандаринову цедру. Смачного!