Якщо ви хочете потішити своїх рідних смачним, ароматним і надзвичайно красивим десертом, то цей рецепт для вас.

Варто спробувати "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт швейцарського рулету

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. З'єднайте какао, просіяне пшеничне борошно, сіль та розпушувач.
  2. В окрему миску вбийте яйця і 120 грамів цукру. Збийте до побіління та збільшення в об'ємі. Поступово додайте олію та пів чайної ложки розчинної кави.
  3. В яєчну масу через сито всипте змішані сухі компоненти. Збийте міксером до однорідності.
  4. Деко застеліть пергаментом та рівномірно розподіліть тісто. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 – 12 хвилин.
  5. Ще один лист пергаменту посипте какао і викладіть на нього бісквітний корж. Згорніть шоколадний корж у рулет. Залиште до повного охолодження.
  6. Тим часом змішайте шоколад та 120 мілілітрів гарячих вершків. Залиште на 2 – 3 хвилини, а потім ретельно перемішайте та відставте до повного охолодження.
  7. Після цього у глибоку миску влийте 240 мілілітрів охолоджених вершків та збийте їх міксером. Поступово всипте цукрову пудру. Маса повинна загустіти.
  8. Додайте туди охолоджену шоколадну масу та знову змішайте міксером. Поставте у холодильник на 30 хвилин.
  9. Тим часом у невелику каструльку налийте воду і додайте 70 грамів цукру. Перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 2 – 3 хвилини, після чого охолодіть.
  10. Розгорніть рулет, змастіть його сиропом, а потім – кремом.
  11. Після цього акуратно загорніть рулет, обгорніть його пергаментом та покладіть у холодильник на кілька годин.
  12. У невелику миску покладіть 30 грамів шоколаду і 2 столові ложки вершків. Поставте в мікрохвильовку, перемішайте та перекладіть у кондитерський мішок.
  13. Задекоруйте ганашем рулет та поставте в холодильник ще на 10 – 15 хвилин.