Укр Рус
3 грудня, 22:18
2

Десерт за 5 хвилин: готуємо суперпростий кекс у чашці

Основні тези
  • Кекс у чашці готується за кілька хвилин у мікрохвильовці.
  • Якщо на кухні немає розпушувача – ви легко можете зробити його власноруч. 

Кекс у чашці – чудовий варіант, який рятує у моменти, коли хочеться чогось солодкого, але зовсім немає часу. Готується він за лічені хвилини.

Його смак нагадує домашній шоколадний десерт, який щойно з духовки, інформує 24 Канал з посиланням на інстаграм "Домашні рецепти. Все просто – змішуєте інгредієнти, ставите чашку в мікрохвильовку й уже за мить маєте теплий, ніжний кекс. 

Цікаво Кума проситиме рецепт: яким має бути ідеальний кляр для риби 

Як приготувати шоколадний кекс в чашці? 

  • Час: 3 хвилин
  • Порцій: 2 

Інгредієнти: 
– 1 куряче яйце 
– 2 столові ложки цукру$
– 1 столова ложка какао (з гіркою);
 – 3 столові ложки борошна; 
– 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста; 
– 4 столові ложки молока; 
– 2 столові ложки олії. 

Насолода без зайвих зусиль / Скриншот з відео "Неймовірно просто та смачно"

Приготування

  1. Спочатку змішайте інгредієнти в такій послідовності – яйце, цукор, какао, борошно, розпушувач, молоко та олія.
  2. Найзручніше вимішувати масу кухонним вінчиком. Коли тісто стане однорідним і без грудочок, перекладіть його в чашку або керамічну форму.
  3. Заповніть посуд приблизно 1,5 столовими ложками тіста, у центр покладіть шоколадну пасту, згущене молоко або кубик шоколаду.
  4. Накрийте начинку ще 1 столовою ложкою тіста.
  5. Так само сформуйте другий кекс.
  6. Поставте форми в мікрохвильову піч і запікайте 2–3 хвилини – точний час залежить від потужності приладу.
  7. Подають такі кекси прямо в чашці – з кулькою морозива, збитими вершками або просто присипавши цукровою пудрою. 

Як приготувати розпушувач вдома? 

У рецепті використовується 5 столових ложок харчової соди, 3 столові ложки лимонної кислоти, 6 столових ложок борошна та 6 столових ложок кукурудзяного крохмалю, пише кондитерка Юлія Кіт. 

Усі складники потрібно ретельно змішати в повністю сухій скляній банці, використовуючи дерев’яну паличку – це дозволяє уникнути передчасної реакції, яку може спричинити волога або контакт із металевим посудом.

Що ще солоденького спробувати?