Швидкі мариновані грибочки підійдуть до будь-якого столу: святкового чи буденного. Їх можна подавати як окрему страву у вигляді закуски, або додавати до салатів чи гарячих страв.

Читайте також Рецепт курки, що збере за столом найрідніших

Зазвичай для маринування грибів обирають печериці, адже вони доступні за ціною. Можна також обирати їх відповідно до розміру: дрібні, середні або великі. Спробуйте мариновані печериці за цим рецептом та смакуйте домашніми заготовками разом з родиною.

Рецепт маринованих грибів

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: дві півлітрові банки

Приготування:

  • Радимо обирати для рецепта дрібні печериці, котрі ще не відкрили свої капелюшки. Ретельно помийте їх проточною водою, за бажанням можна почистити від шкірки.
  • У каструлі змішайте решту інгредієнтів, додатково подрібніть часник (можна розчавити лезом ножа).
  • До маринаду висипте гриби та відправте на повільний вогонь. Не потрібно доливати води, печериці пустять свій сік. Помішуйте і від закипання варіть 5 хвилин.
  • ️Дайте грибочкам охолонути і насолоджуйтесь відмінною закускою.

Смачного!

Якщо ви хочете їх законсервувати на зиму: перелийте у стерилізовані банки гарячий маринад з грибами та закрийте стерилізованими кришками.