Шеф-кухар поділився рецептом пирога з лохиною, але ви можете додати до нього будь-які улюблені ягоди. Основа пирога – це пісочне тісто, хрумке та ніжне.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

У поєднанні з ягодами, пиріг стане вашим улюбленим смаколиком влітку, а взимку ви сміло можете готувати його із замороженими ягодами чи фруктами.

Рецепт пирога з лохиною

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте його з холодними кубиками вершкового масла та розімніть руками в крихту.


Скріншот з відео

  1. Додайте яєчні жовтки до суміші та вимішайте тісто до однорідної консистенції.

Скріншот з відео

  1. Розкачайте тісто між двома шарами пергаменту в тонкий шар.

Скріншот з відео

  1. У вас повинно вийти два шари тіста. Один з них заморозьте, інший – розрівняйте та викладіть в круглу форму для випікання.
  1. Щоб тісто не розтопилося, доки ви будете готувати начинку для пирога, відправте його в холодильник.
  1. Змішайте ягоди з крохмалем та цукром.

Скріншот з відео

  1. Висипте ягоди у форму з тістом та розрівняйте.
  1. Заморожений шар тіста вийміть з морозилки. Хаотично виріжте на ньому кола різних розмірів та викладіть на тісто.
  1. Випікайте пиріг з лохиною в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 25 – 30 хвилин.

Скріншот з відео

  1. Готовий пиріг вийміть з духовки та залишіть охолоджуватися у формі.
  1. Дістаньте охолоджений ягідний пиріг з форми та наріжте його на порційні шматочки. Смачного!