Шеф-кухар поділився рецептом пирога з лохиною, але ви можете додати до нього будь-які улюблені ягоди. Основа пирога – це пісочне тісто, хрумке та ніжне.
Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"
У поєднанні з ягодами, пиріг стане вашим улюбленим смаколиком влітку, а взимку ви сміло можете готувати його із замороженими ягодами чи фруктами.
Рецепт пирога з лохиною
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте його з холодними кубиками вершкового масла та розімніть руками в крихту.
Скріншот з відео
- Додайте яєчні жовтки до суміші та вимішайте тісто до однорідної консистенції.
Скріншот з відео
- Розкачайте тісто між двома шарами пергаменту в тонкий шар.
Скріншот з відео
- У вас повинно вийти два шари тіста. Один з них заморозьте, інший – розрівняйте та викладіть в круглу форму для випікання.
- Щоб тісто не розтопилося, доки ви будете готувати начинку для пирога, відправте його в холодильник.
- Змішайте ягоди з крохмалем та цукром.
Скріншот з відео
- Висипте ягоди у форму з тістом та розрівняйте.
- Заморожений шар тіста вийміть з морозилки. Хаотично виріжте на ньому кола різних розмірів та викладіть на тісто.
- Випікайте пиріг з лохиною в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 25 – 30 хвилин.
Скріншот з відео
- Готовий пиріг вийміть з духовки та залишіть охолоджуватися у формі.
- Дістаньте охолоджений ягідний пиріг з форми та наріжте його на порційні шматочки. Смачного!