Хоч губами їж: як приготувати лосось зі шпинатом
21 грудня 2023,
18:18
Читать новость на русском
Джерело:
Kwestia smakuСвята – це завжди час смачної їжі. І коли йдеться про приготування страв для святкового столу, ми завжди шукаємо щось особливе, що здивує та потішить всіх гостей.
Страва, яка точно стане неодмінною прикрасою вашого святкового столу – лосось зі шпинатом. Вона поєднує в собі найкращі смаки ніжного лосося та ароматність свіжого шпинату.
Цікаво Експрес-вечеря без турбот: як приготувати смачні страви всього за 20 хвилин
Рецепт лосося зі шпинатом
Час: 1 година
- Порцій: 4
– 450 грамів філе лосося;
– 1 чайна ложка солодкої паприки;
– 2 зубчики часнику;
– 2 чайні ложки лимонного соку;
– 2 чайні ложки кленового сиропу або 1 чайна ложка меду;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– пів столової ложки вершкового масла;
– 1 зубчик часнику;
– 100 грамів шпинату;
– 80 мілілітрів жирних вершків;
– вялені помідори до смаку.
Приготування:
- Лосось промийте, покладіть на дошку шкірою вниз, вставте ніж між шкірою та м’ясом і, тримаючи кінець філе, протягніть ніж, щоб зрізати шкіру.
- Розділіть рибу на 3 менші частини, приправте сіллю та перцем.
- Інгредієнти для маринаду змішайте і змастити ним шматочки лосося. Залиште маринуватися на 15 – 30 хвилин, потім помістіть у форму для духовки.
- Розігрійте духовку до 210 градусів, вставте блюдо з лососем і запікайте 17 хвилин.
- Шпинат промийте і обсушіть. На сковороді розігрійте вершкове масло і часник, як тільки він почне шипіти, додайте шпинат і тушкуйте, помішуючи.
- Додайте вершки, приправте сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
- Дістаньте рибу з духовки, зверху викладіть шпинат і посипте нарізаними в’яленими помідорами.