Соки та компоти – це те, без чого просто неможливо уявити довгий зимовий період, а особливо час свят. Останні тенденції показують, що до списку фаворитів по зимових заготівель починає потрапляти айва.

Читайте також Простий рецепт курочки із сезонними овочами для усієї сім'ї

Традиційний рецепт соку з айви потішить кисло-солодким смаком та освіжаючим ароматом. Також він може стати ідеальним доповненням до чаю та інших напоїв.

Рецепт соку з айви на зиму

Час: 20 хвилин

Порцій: 4

Неповторний смак / Фото Pixabay

Інгредієнти:

  • 2 кілограми айви;
  • 2 кілограми цукру.

Приготування:

  1. Айву миємо, ділимо на четвертинки, видаляємо серцевинки.
  2. Натираємо айву на грубій тертці.
  3. Сік найкраще заготовляти у літрових банках. Накладаємо айву на 3/4 ємності, посипаємо цукром та накриваємо марлею.
  4. Через кілька днів зливаємо сік, який утворився. Розливаємо його по пляшечках/баночках та пастеризуємо 5 – 10 хвилин з моменту закипання води. Зберігаємо у прохолодному місці.

Смачного!