Володимир Ярославський поділився своїм улюбленим рецептом сирної паски на Великдень з читачами в інстаграм.
Читайте також Маковий рулет на Великдень: рецепт Лізи Глінської
Щоб приготувати смачну сирну пасочку за рецептом шеф-кухаря вам потрібно мінімум часу, адже настоюється вона у холодильнику доки ви спите, та звичайні продукти.
Рецепт сирної паски від шеф-кухаря
- Щоб позбутися вологи в сирі, ретельно відіжміть його через марлю.
- Домашній сир, вершкове масло, жовтки, цукор та вершки змішайте в каструлі та перебийте блендером до однорідної маси.
- Доведіть масу до перших бульбашок на маленькому вогні та постійно перемішуйте її. Важливо не довести до кипіння, а відразу зняти каструлю з вогню. Суміш вийде рідкою — це нормально.
- Додайте до сирної маси білий шоколад та розмішайте лопаткою до повного розчинення.
- Запарте родзинки. Додайте родзинки до маси, далі всипте кокосову стружку, мигдаль та ваніль.
- Застеліть форму для паски марлею, перекладіть на неї сирну масу та втрамбуйте. Складіть краї марлі наверх та поставте невеликий прес — наприклад, 300 г крупи.
- Відправте паску у холодильник на добу або, як мінімум, на ніч.
- Готову пасочку задекоруйте на ваш смак та зберігайте в холодильнику близько 3 – 4 днів. Смачного!