Має обов'язково бути на великодньому столі: секрет приготування ідеальної сирної паски
28 березня 2024,
01:21
Читать новость на русском
Джерело:
PysznosciПасха – унікальна страва, яка століттями прикрашає великодні столи. Вона буває різною – запашна здоба з тіста або ж сирна.
На приготування сирної паски не піде багато часу. Кінцевий результат винагородить всі зусилля. Ніжна, кремова консистенція, насичений смак і аромат – вона стане зіркою вашого меню.
Цікаво Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"
Сирна паска
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
– 2 літри молока;
– 500 грамів густої сметани 18%;
– 6 яєць;
– 1 пачка вершкового масла;
– пів склянки цукрової пудри;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 150 грамів сухофруктів (наприклад, родзинки, сушена журавлина, цукати з цедри апельсина, курага, горіхи, очищений мигдаль).
Приготування:
- Закип'ятіть молоко у великій каструлі.
- В окремій мисці змішати вершки і яйця.
- Коли молоко закипить, зменшіть вогонь і влийте вершково-яєчну суміш.
- Варіть приблизно 5 хвилин, час від часу обережно помішуючи. Тим часом сир почне випадати в осад.
- Зніміть каструлю з вогню і за допомогою шумівки вийміть сир, помістивши його в ситечко, вистелене марлею.
- Повісьте ситечко на миску, де буде збиратися сироватка. Накрийте сир тарілкою.
- Поставте в холодильник на ніч.
- Вершкове масло наріжте кубиками і розігрійте. Додати цукрову пудру і збити до білого і пишного стану. Нарешті додайте ваніль.
- Поступово додайте сир, постійно збиваючи до однорідності. Додайте сухофрукти і перемішайте ложкою.
- Вистеліть невелику миску марлею і наповніть її сумішшю. Поставте в холодильник на кілька годин або 1 – 2 дні.
- Коли маса застигне, викладіть її на тарілку і прикрасьте.