Можна готувати хоч щодня: рецепт класичної сирної запіканки з родзинками

5 грудня 2023, 10:56
Читать новость на русском

Сирна запіканка – це корисний і апетитний сніданок, який так і тане у роті. Мабуть, немає такої людини, яка б відмовилася від шматочка.

Робити сирну запіканку дуже просто. Сухофрукти добре доповнюють її смак, тож замість солодких родзинок, можна додати кисленьку в'ялену вишню, журавлину чи курагу.

Буде смачно "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів

Рецепт класичної сирної запіканки в духовці

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 500 грамів сиру 5 – 9% жирності;
– 4 яйця;
– 100 грамів сметани 15 – 20% жирності;
– 150 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 60 грамів пшеничного борошна;
– 50 – 75 грамів родзинок;
– 25 грамів вершкового масла (для змазування форми);
– 1 – 2 столові ложки цукрової пудри для декору (за бажанням);
– половина чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів в режимі "конвекція" чи верхнього та нижнього нагріву. 500 грамів кисломолочного сиру покладіть в миску та перебийте блендером.
  2. Яєчні жовтки відокремте від білків і додайте в миску з сиром. Білки покладіть в іншу миску.
  3. До сиру і жовтків додайте половину порції цукру і пакетик ванільного цукру.
  4. Також додайте до сирної суміші 100 грамів сметани, 50 – 75 грамів родзинок, 60 грамів пшеничного борошна і добре перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.
  5. Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру, додайте дрібку солі та збийте міксером до появи м'яких піків.
  6. Потім збиті білки перекладіть в миску з сирною масою. Дуже обережно, щоб не пошкодити структуру білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою.
  7. Керамічну або металеву форму для запікання змастіть всередині вершковим маслом. Сирну масу влийте в форму й акуратно розрівняйте поверхню лопаткою або ложкою.
  8. Сирну запіканку печіть в розігрітій духовці протягом 45 – 55 хвилин. Готову страву дістаньте та дайте повністю охолонути. Якщо захочете, посипте її 1 – 2 столовими ложками цукрової пудри.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати класичний Дрезденський штолен. Він також буде дуже смачним.