Так готували наші мами: елементарний рецепт сирної запіканки з бананом
16 червня 2024,
19:45
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaСирна запіканка з бананом, безсумнівно, сподобається всім. Окрім цього, вона ще й дуже просто готується.
Манка додасть їй особливої консистенції. Цей рецепт може стати вашим улюбленим.
Буде смачно Його подавали ще королеві Єлизаветі: рецепт розкішного вишневого пирога
Сирна запіканка з бананом
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 10
– 45 грамів манки;
– 570 грамів кисломолочного сиру;
– 30 грамів сметани;
– 1 яйце;
– 433 грами бананів зі шкіркою;
– 10 грамів олії;
– 45 грамів цукру;
– 5 грамів ванільного цукру;
– 2,5 грама куркуми;
– 25 грамів панірувальних сухарів;
– 3 грами солі.
Приготування:
- Банани помийте та почистьте. Подрібніть блендером у пюре.
- Яйце перетріть зі звичайним та ванільним цукром, сіллю та куркумою до повного розчинення. Кисломолочний сир перетріть через сито до однорідності.
- При безперервному помішуванні в киплячу воду всипте тонкою цівкою манну крупу і варіть протягом 15 – 20 хвилин до готовності. Охолодіть до температури 60 – 70 градусів, додайте яйця із цукром, бананове пюре і ретельно перемішайте.
- Форму для запіканки змастіть олією і присипте панірувальними сухарями. Викладіть масу шаром завтовшки 3 – 4 сантиметри. Розрівняйте, змастіть сметаною з яйцем і запікайте за температури 200 – 220 градусів протягом 25 – 30 хвилин.